Emekli generallerden Töre'ye ziyaret: Türk askerinden asla vazgeçmeyeceğiz

6 Aralık 2022

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, KKTC'de görev yapmış eski KTBK komutanlarından Sarıışık ve Paç’ı kabul etti.

ZgotmplZ
(soldan sağa) KKTC’de görev yapmış eski Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlarından Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Emekli Korgeneral Ömer Paç
Meclis Basın Bürosu

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’de görev yapmış eski Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlarından Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Emekli Korgeneral Ömer Paç’ı kabul etti. 

Kabulde konuşan Töre, bu devletin bekçilerinin mücahit askerler, Güvenlik Kuvvetleri ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu belirtti. 

Başkan Töre, adeta damarlarındaki kan olduğunu belirttiği Türk askerinden asla vazgeçmeyeceklerini, aksi takdirde Kıbrıs’ın Girit durumuna düşebileceğini söyledi.

Zorlu Töre, Türkiye’nin garantörlüğünün bu bakımdan kendileri için hayati bir konu olduğuna vurgu yaptı.

Töre, Rumlarla geçmişte ortak bir devletin denendiğini, bu saatten sonra yapılması gereken şeyin milli bir devlet olan KKTC’ye sahip çıkmak olduğunu belirtti. 

Kabul, Meclis Şeref Salonu'nda yer aldı.
KOMUTANLAR...

Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hem Barış Kuvvetleri hem de Güvenlik Kuvvetleri'nde görev yapan ender komutanlardan biri olduğunu ifade ederek bunun için kendisini şanslı olarak gördüğünü söyledi. 

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile de çalışma imkanları olduğunu anımsatan Sarıışık, Töre gibi değerli devlet adamları ile de çok yakın dostlukları olduğunu ifade etti. 

KKTC’de görev yapmanın derin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Sarıışık, emeklilik döneminde KKTC’nin daha müreffeh günlere doğru yürümesini görmeyi arzuladığını söyledi. 

Emekli Korgeneral Ömer Paç da, Meclis’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiği konuşmasında, “Bu yüce Meclis, KKTC’nin bağımsızlığının teminatı ve sembolüdür.” dedi. 

Paç, Başkan Töre’nin KKTC’nin bağımsızlığını en yüksek seviyede dile getiren, KKTC ve Türkiye bayrağını en yüksek seviyelere taşıyan Türklük sevdalısı bir devlet adamı olduğunu belirtti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar