El-Sen hükümete sopayı gösterdi: Kimin yalancı olduğuyla değil yatırımla ilgileniyoruz

19 Nisan 2022

Güncelleme: 19 Nisan 2022

A
A

Sucuoğlu ve Atun arasında El-Sen'le yapılan protokol konusunda yaşanan ayrılık sendikanın tepkisini çekti. Özkıraç, beklentilerinin Kıb-Tek’e bir an önce yatırım yapılması olduğunu belirterek, aksi halde yeniden sokağı işaret etti.

ZgotmplZ
Kubilay Özkıraç
Türk Ajans Kıbrıs

Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Çalışanları Sendikası (El-Sen) ile imzaladığı protokolün ardından hükümet içerinden yükselen farklı sesler El-Sen'in tepkisini çekti.

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, kendilerinin beklenti ve mücadelesinin Kıb-Tek’e bir an önce yatırım yapılması olduğunu vurgulayarak, hükümeti uyardı.

Özkıraç yaptığı yazılı açıklamada, yatırım yapılmadığı ve “yalanlarla” gündem değiştirilmeye devam ettirildiği takdirde mücadelelerini geri dönüşü olmayacak şekilde yeniden sokağa taşıyacaklarını kaydetti.

Kubilay Özkıraç'ın açıklaması şöyle:

"UBP-DP-YDP Koalisyonunun kendi içerisindeki çatışmaları, kavgaları ve havada uçuşan yalanları hayretle takip ediyoruz.

Ülke büyük bir ekonomik krizden geçerken ve başta KIB-TEK olmak üzere tüm kurumlarımız icraat beklerken, yaşanan bu kavgalar hükümetin bu toplumun geleceği ile ilgili gaile taşımadığını göstermektedir. Bu kadar yalanın bir arada konuşulduğu bir ortamda doğru durmanın önemi daha da artmıştır. Bizler ilk gün olduğu gibi bugün de toplumumuz için daha kaliteli ve daha ucuz bir enerji için mücadele etmeye devam edeceğiz.

 Kimin yalancı olduğu bizleri ilgilendirmiyor, yalanınız da makamlarınız da sizin olsun, bizlerin beklentisi ve mücadelesi KIB-TEK’e bir an önce yatırım yapılmasıdır. Bu yapılmadığı ve yalanlarla gündem değiştirilmeye devam ettirildiği takdirde mücadelemizi geri dönüşü olmayacak şekilde yeniden sokağa taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

12 Nisan'da ülke genelinde iş bırakma eylemine başlayan El-Sen, 15 Nisan'da Başbakan Faiz Sucuoğlu ile uzlaşmıştı. Sucuoğlu, 6 maddeden oluşan sendikanın taleplerini kabul etmiş, imzalanan protokolün ardından El-Sen'in eylemi de sona ermişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar