"Ehliyetler"de 26 gün sonra mutlu son

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle 11 Ağustos'ta Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’nde başlayan, 16 Ağustos'ta Girne Sürüş Ehliyetleri Birimi’ne taşınan grev, sağlanan uzlaşının ardından kaldırıldı.

ZgotmplZ

Personel eksikliğinin giderilmesiyle 4 sendikanın iki ehliyetler birimindeki grev sonlandırıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası’nın (Vergi-Sen) yetkilileriyle toplantı yaptı.

6 PERSONEL ALIMI İÇİN MART 2023’TE MÜNHAL AÇILACAK

Öztürk, söz konusu birimlerdeki personel eksikliğinin geçici olarak giderildiğini, bakanlığın soruna kalıcı çözüm bulmak için gerekli adımları attığını aktardı.

Enver Öztürk, söz konusu birimlere altı personel alımı için Mart 2023’te münhal açılacağını kaydetti.

EHLİYET HARÇLARI ŞOFÖR OKULLARINCA YATIRILACAK

Öztürk, ehliyet birimlerinde yığılmayı önlemek için ehliyet harçlarının bugünden itibaren, sadece şoför okulları tarafından, Vergi Dairesi’nin banka hesaplarına yatırılabileceğini belirtirken, çalışanların iş yükünün azaltılması için Mart 2023'te personel alımı yapılacağını açıkladı.

Müsteşar Öztürk, vatandaşların ise hem banka üzerinden hem de ehliyet birimine giderek ödeme yapabileceğini kaydetti. Öztürk, ehliyet harcını internet üzerinden banka havalesi olarak veya banka şubelerine giderek yatıracakların, ödemenin ne için yapıldığını belirtmesi gerektiğini, Sürüş Ehliyeti Birimi'ne gideceğinde de, istenen belgeler yanında banka dekontunu da yanında götürmesi gerektiğini ifade etti.  

Öztürk, Ehliyet harçlarının internet üzerinden kredi kartı ile ödenebilmesi için de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

SENDİKALAR TOPLANTI SONRASINDA GREVİ KALDIRDI

Toplantıda söz alan sendika yetkilileri ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın sorunu çözme konusunda yaptığı çalışmaları memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Sendikalar toplantı sonrasında Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi ve Girne Sürüş Ehliyetleri Birimi’ndeki grevi sonlandırdığını duyurdu.

İLK GREV 11 AĞUSTOSTA BAŞLATILMIŞTI

Personel eksikliğinin giderilmediği gerekçesiyle 11 Ağustos'ta Lefkoşa Trafik Dairesi Ehliyetler Birimi’nde başlayan grev, 16 Ağustos'ta Girne Sürüş Ehliyetleri Birimi’ne taşınmıştı.

Kamu-İş, KTAMS ve Kamu-Sen'in başlattığı greve daha sonra Vergi-Sen de dahil olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar