Dünyanın gözü Balmoral Kalesi'nde: İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth tıbbı gözetim altında

8 Eylül 2022

Güncelleme: 8 Eylül 2022

A
A

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, sağlık durumundan endişe edildiği gerekçesiyle tıbbi gözetim altına alındı. Tüm ailenin Kraliçe'nin yanına gitmesi ciddi bir durum olduğu yorumlarına neden oldu.

ZgotmplZ

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, doktorların sağlığı hakkında kaygılanması üzerine İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde tıbbi gözetim altına alındı.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, kararın bu sabah yapılan muayene sonrası alındığı belirtildi.

Açıklamada, Kraliçe'nin ailesinin de son gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirildiği kaydedildi.

Yaz tatili dolayısıyla temmuz ayından bu yana Balmoral'da olan 96 yaşındaki Kraliçe 2'nci Elizabeth, doktorların tavsiyesi üzerine dünkü programını da iptal etmiş ve istirahate çekilmişti.

Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2'nci Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, "tüm ülkenin" son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izlediğini söyledi.

ÇOCUKLARI VE TORUNLARI YANINA GİTTİ

Kraliçe'nin büyük oğlu Veliaht Prens Charles, eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles ile birlikte Balmoral'a gitti.

Kraliçe'nin diğer çocuklarından York Dükü Prens Andrew ve Wessex Kontu Prens Edward da Balmoral'a gidiyor. Prenses Anne'nin ise halen İskoçya'da olduğu açıklandı.

Charles'ın büyük oğlu Cambridge Dükü Prens William da Balmoral'a gidiyor. William'ın eşi, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ise Windsor Şatosu'nda çocuklarıyla kaldığı açıklandı.

Charles'ın küçük oğlu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle da, Almanya'dan Balmoral'a hareket etti.

Kraliçe'nin rahatsızlığını duyanlar Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nin çevresinde toplanmaya başladı.
SEVENLERİ BUCKİNGHAM SARAYI'NIN ÖNÜNDE TOPLANDI

 

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleştiği haberini alan sevenleri de, Buckingham Sarayı'nın önünde toplandı.

İngilizlerin yanı sıra Buckingham Sarayı'nı ziyaret etmek için gelen turistler, Kraliçe Elizabeth'in sağlık durumunun kötüleştiği gerekçesiyle tıbbı gözetim altında tutulduğu haberlerinin ardından sarayın önünde endişeyle beklemeye başladı.

Kraliçe Elizabeth'in doktorlarından gelecek güzel haberi dört gözle beklediğini söyleyen ziyaretçiler, İngiltere Kraliçesi için dua etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar