DSP liderinden çağrı: KKTC, dost ve müttefik ülkeler tarafından tanınmalı

19 Kasım 2022

Güncelleme: 20 Kasım 2022

A
A

KKTC'nin vazgeçilmez kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan DSP Genel Başkanı Aksakal, "KKTC, dost ve müttefik ülkeler tarafından tanınmalıdır." çağrısı yaptı.

ZgotmplZ
Demokratik Sol Parti'nin 37'nci yılını kutladı.
DSP / Twitter

Türkiye'nin köklü siyasi partilerinden Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türkiye'nin dostu ve müttefiki olan ülkeler tarafından tanınması gerektiğini söyledi.

DSP'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen etkinlikte konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, KKTC'nin vazgeçilmez kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"KKTC, başta kardeşlerimiz olduğunu ilan eden diğer Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, dost ve müttefik ülkeler tarafından tanınmalı ve KKTC'ye büyükelçilerini atamalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bunun için gerekli etkili adımları Birleşmiş Milletler nezdinde ortaya koymalıdır. Geçtiğimiz günlerde Özbekistan'ın Semerkant kentinde toplanan Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında, KKTC'nin 'gözlemci ülke' statüsünde tanınması önemli bir ilk adımdır."

Önder Aksakal, "Türkiye Cumhuriyeti var oldukça Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de sonsuza kadar var olacaktır." diye ekledi.

Aksakal, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'ndaki kutlamalara katılmış, bir dizi temas ve ziyaret gerçekleştirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar