Dönüşümlü kesintide üçüncü gün: Neler biliniyor?

14 Ocak 2023

Güncelleme: 14 Ocak 2023

A
A

Kıb-Tek, Teknecik'teki "jeneratör arızası" kaynaklı olduğunu açıkladığı dönüşümlü elektrik kesintilerine bugün devam ediyor.

ZgotmplZ

Ülkedeki dönüşümlü elektrik kesintileri üçüncü gününe girdi.

Perşembe günü başlayan kesintiler bugün yarım ve 1'er saatlik dilimler halinde devam ediyor.

11.00 ile 17.00 saatleri arasında yarım saatlik dönüşümlü kesintiler yaşandı.

Saat 17.00'den 22.00'ye kadar ise kesintiler 1'er saat olarak gerçekleştiriliyor.

KIB-TEK DETAY PAYLAŞMIYOR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) kesintilerin sebebini "Teknecik Elektrik Santrali'nde meydana gelen jeneratör arızası" olarak açıklıyor. Ancak arızanın boyutu ve kesintilerin ne kadar süreceği ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

AVCIOĞLU'NDAN VAHİM İDDİALAR

Kıb-Tek eski Yönetim Kurulu Yusuf Avcıoğlu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda buhar türbinlerinden birinde meydana gelen arıza sebebiyle ünitenin durdurulduğunu yazdı. Avcıoğlu, sorunun bununla da bitmediğini iddia ederek, "Dizel ünitelerden birinde ise krank mili kırık ve o da aylardır devre dışı. Teknecik'te toplamda 1 buhar (60 mw) + 1 dizel (17 mw) olmak üzere 77 mw devre dışı durumda. Güney Kıbrıs'ta ise Dikelya Elektrik Santrali'nin emisyon limitlerini aşması gerekçesiyle kapatılmasının akabinde, fazla kapasite olmadığı için Güney'den de elektrik alınamıyor. İhale iptalleri neticesinde bakımlar aksadı. Sıcak ve soğuk yedek kapasite ise hiç yok!" detaylarını paylaştı.

Geçtiğimiz yıl haziran ve temmuz aylarında da "yakıt eksikliği" ve "üretim yetersizliği" nedeniyle yaklaşık bir ay süresince ülkede dönüşümlü elektrik kesintilerine gidilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar