Derya'dan "Kadına yönelik şiddet durdurulsun" çağrısı

25 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

CTP Kadın Örgütü Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya İskele’de ölü bulunan 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur konusunda hükümeti sert bir dille eleştirdi. Derya kadına yönelik şiddetin durdurulması için hükümeti göreve davet etti.

ZgotmplZ

İskele'de 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur'un ölümü kamuoyunda infiale yol açtı.

Reessur'un cesedi bu sabah bir inşaatta bulunmuş, polis, ilk bulgulara göre kız çocuğunun başına aldığı darbe nedeniyle öldüğünün değerlendirildiğini açıklamıştı. 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ'ın da cinayet şüphelisi olarak arandığı duyurulmuştu.

Yaşanan acı olayın ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili, CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya yazılı bir açıklama yaptı. 

Derya açıklamasında KKTC’de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ifade ederek yetkililere sitem etti.

Milletvekili Derya, “Bu sabah İskele Long Beach bölgesinde 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un bir inşaatta bulunan cansız bedeni, ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin korkunç boyutlara vardığının acı bir göstergesidir. Ülkede yaşanan şiddet olaylarının her geçen gün arttığını, her gün 3 kadının şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle polise başvurduğunu görmezden gelen atanmış hükümet, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli kurumsal düzenlemeleri yapmaktan kaçındığı için kadınlar, maruz kaldıkları şiddeti durduracak destekten mahrum yaşamak zorunda bırakılıyor. Ülkemizin anayasal düzenini bozan gerici faaliyetlere sessiz kalan, topraklarımızı bir ‘rant şebekesine’ devretmek için yasa değişiklikleri sunan, devletin tüm kurumlarının içini boşaltarak toplumsal irademizi devreden bu hükümetin ülkede yaşanan şiddet olaylarını durdurmak için tek bir adım bile atmaması kabul edilebilir değildir.” diye konuştu.

"BU YÖNETİM ANLAYIŞI KADERİMİZ DEĞİLDİR"

Kadınlara yönelik şiddetin durdurulması için hükümetin bir çalışma yapmadığını iddia eden Derya, “2014 yılında geçen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi'nin aktif hale getirilmesi yanında, polis teşkilatında kurulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimi'nin güçlendirilmesi, ALO İmdat hatlarının açılması için gerekli düzenlemelerin yapılması ertelenemeyecek acil meselelerdir.  Kadınları ölümle burun buruna yaşamak zorunda bırakan bu yönetim anlayışı kaderimiz değildir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar