Denktaş ve Arıklı'nın "besleme" polemiği

28 Eylül 2022

Güncelleme: 28 Eylül 2022

A
A

Denktaş, külliye karşıtlarından bazılarını "kökü dışarda besleme bir grup" olarak niteleyen Arıklı'ya, "Ben de gereksiz buluyorum, ben de 'kökü dışarda beslemeler'den miyim?" diye sordu. Arıklı, Denktaş'a geçmiş bir açıklamasıyla karşılık verdi.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, "külliye" polemiğine tutuştu.

 "BUNLAR KÖKÜ DIŞARDA BESLEME BİR GRUP"

Erhan Arıklı, dün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı binası, Meclis binası ve millet bahçesinden oluşan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi”ne karşı çıkan bazı kesimleri  "Bunlar kökü dışarda besleme bir gruptur." diye nitelemişti.

"BEN DE 'KÖKÜ DIŞARDA BESLEMELER'DEN BİRİ MİYİM?"

Serdar Denktaş, bu ifadeler nedeniyle Arıklı'ya tepki gösterdi. Denktaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Erhan Arıklı kardeşim , açıklama yaparken ucu kimlere dokunacak iyi düşün. Külliye yapımını gereksiz bulan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güçlü bir imaja sahip olmasının yolunun gösterişli devlet binalarından değil, sorunları çözülmüş, sosyal adaleti sağlanmış refah seviyesi yüksek bir halk ile mümkün olacağını savunanlardanım. Haberim olsa dünkü eylemde yer alırdım. Ne dersin? Ben de 'kökü dışarda beslemeler'den biri miyim?"

"ONLARLA AYNI KAREYE GİRME LÜTFEN"

Denktaş'a yanıt veren Arıklı ise, 2016 yılında Maliye Bakanı olduğu dönemde Serdar Denktaş'ın "Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi'nden yardım alanların listesini açıkladığına" ilişkin bir haber görselini paylaşarak, şunları yazdı:

"Sevgili Denktaş da sanırım yazımı tam okumadan yorum yapanlar kervanına katılmış. 'Külliyeyi ben de gereksiz buluyorum. Ben de mi kökü dışarda olanım?' diye soruyor. Estağfurullah da ne olur, başlığa bakarak yorum yapanlardan olmayın. Ben iyi niyetle 'Şimdi sırası mı?' diyenleri istisna tuttuğunu söylemiştim.

Senin Türkiye sevgini biliyorum Sevgili Denktaş. O babanın oğlundan Türkiye karşıtı da çıkmaz zaten.

Annan Planı döneminden beri dışardan beslenen Sivil Toplum Örgütlerinin isimlerini eski bir Maliye Bakanı olarak sen benden daha iyi bilirsin. Hatta 2016 yılında bu 'Dışardan Beslemeler'in adını teker teker sen açıklamıştın. Öyleyse Denktaş soy ismini taşıyan biri olarak onlarla aynı kareye girme lütfen. Yoksa merhumun kemiklerini sızlatırsın…"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar