Demokrat Parti yeni genel başkanını seçiyor

18 Eylül 2022

Güncelleme: 19 Eylül 2022

A
A

Demokrat Parti'nin 3 Eylül'de nisap sağlanamadığı için ertelenen olağan kurultayı bugün yapılıyor. Ataoğlu ile Tunçtaşlı genel başkanlık için yarışacak.

ZgotmplZ

Demokrat Parti’nin 12’nci Olağan Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda yapılıyor.

Kurultay'ın açılışına davetli olarak, UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve DP eski Genel Başkanları da katıldı.

Kurultayda başkanlık için Fikri Ataoğlu ile Ali Tunçtaşlı yarışacak.

Kurultayda genel başkanın yanı sıra, parti meclisi (PM) üyeleri ve yüksek disiplin kurulu üyeleri de seçilecek.

PM'ye Lefkoşa’dan 24 kişi; Girne’den 15 kişi; Gazimağusa’dan 20 kişi; İskele’den de 8 kişi seçilecek.

Lefke ve Güzelyurt bölgesi için seçilecek sayı kadar kişinin başvurması sonucunda bu bölgeler için seçim yapılmayacak. Başvuranlar otomatik kazanmış olacak.

Demokrat Parti'nin 7 bin 140 üyesi bulunuyor.

Oy sayımına 21.00’de başlanacak

3 Eylül'de yapılması planlanan kurultay, salt çoğunluk sağlanamadığı için 18 Eylül'e ertelenmişti.

BAŞKAN ADAYLARI NE SÖYLEDİ?

Demokrat Parti mevcut Genel Başkan ve adayı Fikri Ataoğlu, yaptığı konuşmada, vizyonu, misyonu ve hedefleri ile kurumsallığını 22'nci yüzyıla hazırlamış DP yaratmanın kararlılığı içinde olduklarını vurguladı.

Demokrat Parti mevcut Genel Başkan ve adayı Fikri Ataoğlu

İçinde bulundukları ekonomik ve siyasi konjonktürün, Demokrat Parti’nin hükümette yer almasını kaçınılmaz kıldığını dile getiren Ataoğlu, “Demokrat Parti, her zaman, ülkede yaşanan siyasal istikrarsızlığın ve siyasetin ayak oyunlarının bertaraf edilmesinde, ülke dinamiklerinin kişisel değil, toplumsal çıkarımlara dönüştürülmesinde büyük bir siyasi güç olmuştur.” dedi.

Tek bir noktada asla taviz vermediğini, bunun da asla yalan söylememesi olduğunu vurgulayan Ataoğlu, “Her zaman dürüst olmayı seçtim.” dedi.

Samimi olduğu için, her zaman iyi niyetli ve özellikle hoşgörülü olduğu için zaman zaman eleştirildiğine değinen Ataoğlu, ancak söz konusu toplumsal menfaat olursa, hoşgörülü olmadığını, iyi niyetli yaklaşmayacağını belirtti.

Ataoğlu, “Asla kişisel çıkarlarımı, kişisel menfaatlerimi toplumsal menfaatlerin üzerinde tutmadım tutmam. Siyasette olsam da olmasam da buna asla müsaade etmedim, etmem... Etmeyeceğim.” dedi.

En büyük hayalinin daha güçlü bir KKTC olduğunu dile getiren Ataoğlu, “Biliyorum ki, bu hayal sizin de hayaliniz. Bu yüzden geleceğimiz için hep birlikte mücadele edeceğiz. Sizlere olan inancım ve güvenim sonsuz. Sizin de bana duyduğunuz inancı ve güveni tazelemenizi istirham ediyorum.” dedi.

DP Genel Başkan adayı Ali Tunçtaşlı da konuşmasında DP’nin her sektöre hizmet veren, ülke demokrasisinin vazgeçilmezi olduğunu, her dönem hükümetlerde etkin rol alan, azalan milletvekili sayısına rağmen, aktif, dik duran, yön vermekten kaçınmamış bir parti olduğunu,  giderek kaybedilen bu özellikleri yeniden hayata geçirmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

DP Genel Başkan adayı Ali Tunçtaşlı

Bugünü kurtaran değil geleceği inşa edecek olan, birleştirecek bir başkana ihtiyaç olduğunu,  30 yılın sonunda 3 milletvekiline tamah etmeyip fazlasını hedefleyen, barajı geçer mi kaygısını yaşatmayan, gençlerin siyasete güven duymasını sağlayabilen ana parti olmak için aday olduğunu belirten Tunçtaşlı,  üyelerini ve örgütlerini  kucaklayabilen bir parti olmak istediklerini söyledi.

Vatandaşlarını dinleyerek derman olan bir başkan, anayasayı çiğneyen değil, yasaları uygulayabilen bir parti için aday olduğunu belirten Tunçtaşlı, “İnancım ve cesaretimle huzurunuzdayım.” dedi.

Zamanın değişim zamanı, geçmişteki güce ulaşma zamanı olduğunu söyleyen Tunçtaşlı, “Ben de bugün demokratik başkaldırı hakkımı kullanıyorum.” dedi.

“Geleceği görülebilir bir aydınlığa ulaşmak için, sadece kendimin değil tüm çocuklarını refahı için gelecek vaat ediyorum.” diyen Tunçtaşlı, Anavatanla istişare içinde, parti tüzüğünde yazdığı gibi ülkeyi güçlendirmek için görev almak istediğini söyledi.

Tunçtaşlı, geçmişte DP’ye hizmet vermiş, ancak   hayatta olmayanlara rahmet dileyerek, verdikleri hizmetler için teşekkür ederek, “Denktaş çizgisi vazgeçilmez ülkümüz olsun.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar