Cumhurbaşkanı'ndan Erhürman'a "maskaralık" tepkisi

22 Nisan 2022

Güncelleme: 23 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Erhürman'ın ''maskaralık'' kelimesini kullanmasını kınadığını belirtti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın hükümeti kurma çalışmaları kapsamında bir araya geldikleri görüşmenin ardından yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Erhürman, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin rutin, normal bir hükümet kurma görüşmesi olmadığını söyleyerek, “Yaşananlar inanılır gibi değil… Hiç kimse CTP’yi yaratılan bu maskaralığın parçası haline getiremez. Memleket bu krizde maskaralığın içine sürükleniyor. Türkçede bunun başka adı yok.” şeklinde konuşmuştu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu'na hükümeti kurma görevini vermesinin ardından basına değerlendirmelerde bulunan Tatar, şunları kaydetti:

“Dün ve bugün liderlerle hükümeti kurmayı görüştük. En erken zamanda yeni kabinesi onayıma sunar, süreç yürür gider. Erhürman ile görüşmede, bizi üzen ifadeler oldu. 'Maskaralık' kelimesini kınıyorum. Devlet yönetiyoruz. Dünyanın hali belli, sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Önemli olan ülkeye umut vermek. Başbakan ve heyeti ekonomik protokol imzaladı. Cumhurbaşkanı olarak en erken zamanda önemli meselelere odaklanabilmek gerektiğini düşünüyorum.Bu nedenle düşünmem gerektiğini söyledim. Sorumluluğumuz büyük, bunları yönetmek kolay değil. Aynı partide olsanız dahi, zaman zaman görüş ayrılığınız olabiliyor. Anayasal süreç de ilerliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda tek hükümeti kurabilecek Sucuoğlu olduğu kanaatine vardım. Erhürman’ın açıklamaları siyasi ahlakıma aykırı, Anayasa’ya aykırı. Görevi alırsınız, denersiniz, kuramazsanız, iade edersiniz. Tekrar görevi Sucuoğlu’na verdim.”

ATUN KONUSU

Cumhurbaşkanı Tatar, hükümetin istifasıyla son bulan krizin odağındaki Maliye Bakanı Sunat Atun’un, yeni kabinede yer alıp almaması konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“Bu Başbakanın takdiri olacak. Başbakanın sunacağı kabineyle ilgili elbette ki değerlendirme olur. Başbakanın takdiri neyse o olması gerekir. Zaten bu konuyu fazlasıyla speküle etmişlerdir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar