CTP'den KTMMOB'ya tam destek

29 Ocak 2023

Güncelleme: 29 Ocak 2023

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yasa değişikliğine yönelik yapacağı yürüyüşe destek vereceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) KTMMOB Yasası’nda değişiklik yapılmak istenmesi nedeniyle salı günü saat 10.00'da “yasaya, mesleğe, topluma, kültüre sahip çıkmak adına” birlik binasından Cumhuriyet Meclisi önüne yürüyecek. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yaptığı yazılı açıklamada KTMMOB’nin yürüyüşüne destek vereceklerini duyurdu.

CTP'den yapılan yazılı açıklamada, "UBP-DP-YDP Koalisyonu eliyle yürütülen ve ülkemizin kurumsal sistemini tahrip etmeye yönelik atılan adımlara bir yenisi daha eklenmiştir. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olan Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (KTMMOB) kuruluş yasasında yapılmak istenen değişikliklerle, kurumun vize süreçleri ile ilgili yetkileri kısıtlanarak kaçak, izinsiz ve kontrolsüz projelerin önü açılmaya çalışılmaktadır" denildi.

"KABUL EDİLİR DEĞİLDİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Günümüz koşullarında devlete ait teknik daireler tamamen atıl, kurumlarımız ise devre dışı bırakılmışken, vize süreçlerinin bertaraf edilmek istenmesi kabul edilebilir değildir. 'Hükümete' mensup milletvekillerinin, teknik dairelerimizin kapasitesinin geliştirilmesi ve halkımızın pek çok alanda yaşamakta olduğu problemlere çözüm üretebilir bir niteliğe kavuşturulmasını sağlamak yerine, KTMMOB'un vize süreçleriyle ilgili yetkilerini kısıtlamaya çalışmalarının kamu menfaati ile bağlantılı olmadığı aşikârdır. Bu düşüncelerle KTMMOB’nin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, gerçekleştirecekleri her türlü eyleme tüm gücümüzle destek vereceğimizi ve hükümete geldiğimiz andan itibaren KTMMOB’yi geçmişte olduğu gibi bir çözüm ortağı olarak görerek halkımızın yaşadığı problemleri birlikte aşma gayreti içerisinde olacağımızı beyan ederiz."


İNŞAAT MÜHENDİSLERİNDEN AÇIKLAMA

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (KTMMOB) 31 Ocak Salı günü saat 10.00’da birlik merkezinden başlayarak Cumhuriyet Meclisi’ne yapacağı yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Oda Başkanı Yağcıoğlu, KTMMOB üyelerini, kurum, kuruluş, meslek örgütü ve toplumsal yok oluş kaygısı olan herkesi eyleme davet etti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yağcıoğlu yazılı açıklamasında, 21/2005 sayılı KTMMOB Yasası’nın üç milletvekilinin değişiklik önerisi talebiyle gündeme geldiğini belirterek, değişiklik gerekçelerinin gerçeği yansıtmadığı ve toplum yararı taşımadığı iddiasına bulundu.

Yapılanların tesadüf ve/veya bilinçsizlikle yapılan işler olmadığı ‘son derece hassas dokunuşlarla bile isteye yapıldığını’ belirten Yağcıoğlu, “Topluma hizmet adı altında yaptıkları faaliyetleri önce toplum nazarında gereklidir gerekli değildir diye tartıştırıp halkı böldüler. Şimdi ise can ve mal kaybından sorumlu olan inşaat mühendisinin bile kim olduğu bilinmeden yapacakları işleri yasal olarak meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar.” dedi.

Yağcıoğlu “Ancak bilinmelidir ki ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ zihniyeti ile bundan kurtulması mümkün değildir. Tüm kurum / kuruluşlara aynı baskı ve dikta uygulaması başlamış kısa zamanda da münferit bireylere kadar ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar