CTP adayından sokak hayvanları iddiası: Hayvanların akıbeti ne?

17 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

Güzelyurt Belediyesi'nin sokak hayvanlarını çağ dışı yöntemlerle topladığını iddia eden CTP Güzelyurt adayı Bican, hayvanların nereye götürüldüğünü sordu, kendi dönemlerinde önceliklerinin ilçeye hayvan barınağı yapmak olacağını kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt Belediyesi Başkan Adayı Osman Bican, ilçede sokak hayvanlarının çağ dışı yöntemlerle topladığını iddia etti.

Bican konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Güzelyurt Belediyesi’nin, yıllardır sahipsiz bıraktığı sokak hayvanlarını ilkel bir yöntemle toplamaya başladığını ve iddiaya göre, Güzelyurt Belediyesi ekibi tarafından son birkaç gündür sokaklardan toplanan köpeklerin, uzak bölgelere götürülüp bırakıldığını söyledi.

Bican, Güzelyurt Belediyesi'nin sokak hayvanlarına uyguladığı muamelenin bilgisinde olduğunu ve yakından takip ettiğini belirterek, Güzelyurt'a hayvan barınağı yapılması gerektiğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

Güzelyurt bölgesinin en önemli sorunlarından birinin sokaklarda dolaşan başıboş köpekler olduğunu bildiklerini, kendilerine gelen şikayetleri dikkate aldıklarını ifade eden Bican, bu sorunu ortadan kaldırmak için projenin hazır olduğunu söyledi.

Bican, sokak hayvanlarının toplatılmasında çağdışı yöntemlerin kullanılmasını da eleştirerek, “Yöntem bu olmamalı. Hayvan haklarına aykırı. Bu iş, uzman kişilerin yönlendirmesi ve kontrolü altında yapılmalı.” dedi.

Bican, kentte barınak olmadığını anımsatarak, Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar'ı, sokaktan toplattığı hayvanların akıbetinin ne olduğu konusunda açıklama yapmaya davet etti.

"GÜZELYURT'A 'HAYVAN BARINAĞI' YAPMAK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK"

Göreve geldiklerinde sokak hayvanlarına çağdaş, tam donanımlı bir yuva hazırlayacaklarının altını çizen Bican, "Sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıran, bakım ve rehabilitasyonuyla ilgilenen, acil durumlarda ilk başvurulacak merkez konumunda olacak Güzelyurt Hayvan Barınağı'nı en kısa sürede hayata geçireceğiz. Gönüllü hayvan severlerle birlikte çalışarak sevimli dostlarımıza sahip çıkacağız." dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar