Çocuk suçlulara Güney'de ıslahevi: Ruh sağlıkları izlenecek, meslek sahibi olacaklar

26 Nisan 2022

Güncelleme: 26 Nisan 2022

A
A

Güney Kıbrıs’ta 14 ile 21 yaşına kadar hükümlü ve hükümsüz çocuklar için yeni cezaevi yapılmasına karar verildi. 25 yataklı olması planlanan cezaevinde çocuklara meslek kazandırılacak; madde bağımlıları tedavi edilecek.

ZgotmplZ

Rum Bakanlar Kurulu çocuk cezaevlerinin oluşturulmasına yeşil ışık yaktı. Maliye Bakanlığı’na gerekli bütçeyi oluşturması için yetki veren Bakanlar Kurulu, çocuk suçluların tutulacağı yerin bulunması için de yarışma yapacak. Cezaevinin Larnaka ya da Lefkoşa inşa edilmesi bekleniyor.

25 YATAĞA KADAR

Maliye ve Adalet Bakanlıkları arasında çocuk cezaevinin işletme maliyetlerine ilişkin yapılan istişarelerin ardından, ilk etapta 10 yataklı ve kademeli olarak 25 yatağa çıkarılacak olan cezaevi yapımı için ihale açılmasına karar verildi. Çocuk tutukevinin maliyeti, operasyonun ilk yılı için 800 bin euro olacağı tahmin ediliyor.

HÜCRE BULUNMAYACAK

Oluşturulacak çocuk cezaevinde hücre bulunmayacağı, çocuk suçluların yaşına göre de meslek eğitim programları düzenlenecek. Tutuklu çocukların ıslah edilmesi, beden ve ruh sağlıklarına yönelik de programlar oluşturulacak.

MESLEK EĞİTİMLERİ, MADDE BAĞIMLILARI İÇİN PROGRAMLAR…

Cezaevinde, psikiyatristler, psikologlar, hemşireler ve meslek terapistlerinden oluşan ekiplerin bulunduğu Ruh Sağlı Hizmetler birimi de yer alacak. Madde bağımlı çocukların rehabilite edilmesi için tedavi programları yer alacak.

Yeni cezaevinde 14 ile 21 yaşındaki çocuklar tutulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar