Cezayir'de "sessiz katil" alarmı: 44 kişi öldü, 455 kişi tedavi altında

NTV, 26 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

Cezayir’de yılbaşından bu yana 44 kişi "sessiz katil" olarak adlandırılan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Bu sürede zehirlenen 455 kişi de tedavi altına alındı. Zehirlenme vakalarının artması üzerine her eve ücretsiz alarm sistemi takıldı.

ZgotmplZ

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle yılbaşından bu yana 44 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı Basın ve İstatistik Birimi Müdürü Albay Faruk Aşur, Cezayir devlet radyosunda, "sessiz katil" olarak isimlendirilen karbonmonoksit gazından zehirlenme olgusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Aşur, son 24 saatte ülkenin çeşitli kentlerinde 5 kişinin karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini belirterek, böylece ülkede ocak ayının başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 44’e yükseldiğini vurguladı.

CEZAYİR HALKINA UYARILAR YAPILDI

Sivil Savunma tarafından yürütülen tüm çabalara ve bilinçlendirme kampanyalarına rağmen bu sayının son 3 yıla göre yüksek olduğu değerlendirmesinde bulunan Aşur, bu sürede zehirlenen 455 kişinin de tedavi altına alındığını kaydetti.

Albay Aşur, ülke genelinde yaşanan bu "trajedinin" sona ermesi temennisinde bulunarak, Cezayir halkına doğalgaz kullanımı konusunda daha bilinçli hareket etme çağrısı yaptı.

Cezayir hükümeti, dün, doğalgaz sobalarından sızan karbonmonoksit zehirlenmelerinin artması üzerine her eve ücretsiz alarm sistemi takma kararı almıştı.

KARBONMONOKSİT NASIL ÖLDÜRÜR?

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenme ve ölüme neden olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar