Çetenin kilit ismi Yosko itiraf etti: Binlerce euro akladı

27 Nisan 2022

Güncelleme: 27 Nisan 2022

A
A

Çıkarma Plajı’nda gerçekleştirilen “fason” operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve toplam 80 bin euro parayı Güney’de aklayan Bulgar uyruklu Yosko cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ

Narkotik polisinin gerçekleştirdiği “Fason” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıdan biri olan ve Güney Kıbrıs’la kurulan uyuşturucu çetesinde kilit rol oynayan Bulgar uyruklu Yosko Mishev Mıtev cezaevine gönderildi.

Zanlının son 2 ayda 80 bin euro parayı ülkeden çıkardığı tespit edildi.

Uyuşturucudan elden edilen paraları Güney Kıbrıs’ta aklayan Yosko dün mahkemeye çıkarıldı.

POLİSE HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Duruşmada iddiaları aktaran polis, Güney Kıbrıs’ta yaşayan Yosko Mishev Mitev’in 2022 yılı mart ayı içerisinde diğer zanlı M.A.A’dan 3 defada toplam 42 bin euro aldığını bildirdi.

4 Nisan’da ise operasyon kapsamında 38 bin 370 euro euro nakit para ile yakalandığını bildiren polis, toplam 80 bin 370 euro parayı 14’er bin euro halinde Metehan Sınır Kapısı’ndan çıkarıp güneye götürdüğünü açıkladı.

Zanlının polise verdiği ifade da mahkemede aktarılırken, uyuşturucudan elde edilen paraları Lefkoşa’da teslim alıp Güney Kıbrıs’a götürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

15 YILA KADAR HAPİS ÖNGÖRÜLÜYOR

Polis, zanlının işlediği suçların Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisine giren ve 15 yıla kadar hapis cezası gerektiren ağır bir suç olduğunun altını çizdi.

Polis, Bulgaristan uyruklu zanlının Güney Kıbrıs’ta yaşadığını, KKTC’de herhangi bir statüsü bulunmadığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme zanlıyı bir ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderdi.

NE OLMUŞTU?

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri 4 Nisan’da Çıkarma Plajı’nda pusuya yatarak, uyuşturucu ticareti yapan 4 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlardan biri olan Yosko Mishev Mitev’in uyuşturucudan kazanılan paraları Güney Kıbrıs’a götürdüğünün tespit edilmesinin ardından soruşturmaya Mali Şube de dahil olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar