Çeler, spor kulüpleri ve gençlere yatırım yapacak

24 Kasım 2022

Güncelleme: 24 Kasım 2022

A
A

Çeler, belediye başkanı seçildiği takdirde, spor kulüplerinin eşit şekilde destekleneceğini, gençlerin yararlanması ve istihdam edilmesi için projeler ortaya koyacaklarını kaydetti.

ZgotmplZ

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Çeler, Girne bölgesindeki Girne Halk Evi, Tatlısu Halk Odası ve Doğan Türk Birliği spor kulüplerini ziyaret etti.

Zeki Çeler, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, spor yapan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu, ekip çalışmasını öğrendiğini ve hayatının disiplin altına girdiğini söyledi.

Spor yapılmasına imkan veren spor kulüplerinin bu nedenle ülkeye ve topluma fayda sağladığına dikkat çeken Çeler, kulüplerin belediye tarafından desteklenmesinin bir sorumluluk ve şart olduğunu vurguladı.

Eski Girne Belediyesi Başkanı Erdinç Gürçağ döneminde başlatılan ve kulüplere maddi açıdan büyük katkı sağlayan, "ülkeye deniz limanından yapılan girişlerden elde edilen ayak bastı paralarının yüzde 20’sinin spor kulüplerine bağışlandığına" işaret eden Çeler, Eski Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın döneminde devam edilen uygulamadan son dönemde vazgeçildiğini ifade etti.

Zeki Çeler, bazı spor kulüplerine ek gelir sağlaması için park yeri verilirken, bazılarına verilmemesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Çeler, spor kulüplerini sadece futbol takımı olarak görmemek gerektiğine işaret ederek, diğer spor dallarına da destek olunması gerektiğini aktardı.

Bağımsız aday Çeler, belediyenin yaratacağı projelerden gençlerin yararlanması ve istihdam edilmesi için planlamalarının olduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar