Bülent Ecevit anılıyor

6 Kasım 2022

Güncelleme: 6 Kasım 2022

A
A

Türk siyasetinde yarım asır geçiren, Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarı, Türkiye eski Başbakanlarından Bülent Ecevit, vefatının 16’ncı yılında anılıyor.

ZgotmplZ

1974 Barış Harekatı’nın mimarı ve dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit vefatının 16. yılında Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında törenle anıldı.

Törene CHP ve DSP heyetlerinin yanı sıra Ecevitçi Arayış Platformu üyeleri katıldı. Ecevit’in kabrine çelenk bırakılmasının ve saygı duruşunun ardından dua okundu. Bülent Ecevit’in başbakanlığını yaptığı hükümet, 20 Temmuz 1974’te “Ayşe tatile çıksın” parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirerek Ada’ya barış getirdi.

Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatı yanında, bölücü terör örgütü elebaşının yakalanması gibi çok sayıda tarihi olayın baş aktörü oldu. Ecevit, 18 Mayıs 2006’da geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi altına alındı.

5 KASIM 2006'DA HAYATINI KAYBETTİ

Yaklaşık 6 ay boyunca tedavi görüp yoğun bakımda kalan Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006’da 81 yaşında solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Ecevit’in cenazesi, 11 Kasım 2006’da Devlet Mezarlığı’na defnedildi. Siyasi kimliğinin yanı sıra şair ve yazar kimliği ile de tanınan Ecevit, şiir ve siyaset üzerine çok sayıda kitap yazdı. Ecevit’in, büyük bir kısmını Rahşan Ecevit’e yazdığı bilinen şiirlerinden oluşan “El ele büyüttük sevgiyi” hafızalarda en çok yer eden eseri oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar