Brezilya'da yerli balıkçı İngiliz gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

16 Haziran 2022

Güncelleme: 16 Haziran 2022

A
A

Brezilya'da Amazon ormanlarında kaybolan İngiliz gazeteci Dom Phillips'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan bir yerli balıkçının suçunu itiraf ettiği açıklandı.

ZgotmplZ

Brezilya'da Amazon ormanlarında 5 Haziran’da kaybolan İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı yerli uzman Bruno Pereira'nın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan bir kişinin suçunu itiraf ettiği açıklandı.

Reuters'e göre, polis dedektifi Eduardo Fontes konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Brezilya polisi, cinayetle ilgili gözaltına alınan yerli balıkçı Amarildo da Costa'nın İngiliz gazeteciyi öldürdüğünü itiraf ettiği ve polisi ceset kalıntılarının olduğu mezarlığa götürdüğünü açıkladı.

Gözaltında olan kardeşi Oseney da Costa'nın ise suçlamaları reddettiği, üçüncü bir şüphelinin daha olduğu yönündeki bulgularla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

JOHNSON'DAN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün parlamentoda yaptığı konuşmada, İngiliz gazetecinin hedef alınmasıyla ilgili soruşturmada Brezilyalı yetkililerle birlikte çalıştıklarını söylemişti. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, İngiliz gazetecinin Amazon ormanlarında kaybolmasıyla ilgili açıklamasında "Çevre sorunları hakkında yazılarıyla düşman edindiği" ifadelerini kullanmıştı.

Guardian ve Washington Post için yazılar kaleme alan İngiliz gazetecinin Amazon ormanlarında yeni kitabı için araştırma yaparken 5 Haziran'da kaybolduğu bildirilmişti. İngiliz gazetecinin en son görüldüğü Javari Vadisi bölgesi, yasadışı balıkçılar ve madencilerle uyuşturucu kaçakçılarının önemli bir güzergâhı olarak tanımlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar