Bir günde 3 aday ittifak adayları lehine yarıştan çekildi

28 Kasım 2022

Güncelleme: 28 Kasım 2022

A
A

Adaylık başvurularının tamamlanmasına bir gün kala Gazimağusa ve Lefkoşa bağımsız başkan adayları İsmail Arter, Cem Dana ve Suphi Asiltürk adaylıklarını geri çektiklerini duyurdu.

ZgotmplZ
(soldan sağa) İsmail Arter, Cem Dana, Suphi Asiltürk

Haber Merkezi

25 Aralık'taki yerel seçimler için adaylık başvurularının tamamlanmasına bir gün kala üç bağımsız aday birden yarıştan çekildiğini duyurdu.

Bu isimler; Gazimağusa Bağımsız  Belediye Başkan adayları İsmail Arter ve Cem Dana ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bağımsız Belediye Başkan adayı Suphi Asiltürk oldu.

"SON 24 SAAT İÇERİSİNDE YAŞANAN SİYASİ HAREKETLİLİK"

Bir gün önce yeniden aday olacağını açıklayan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, "Son 24 saat içerisinde yaşanan siyasi hareketlilik tarafımdan dikkate alınarak beni koşulsuz destekleyen geniş seçmen kitlesinin bağlı bulundukları siyasi partilerle sorun ve mağduriyet yaşamamaları adına, ailece, 25 Aralık 2022 seçimlerinde aday olmama kararı aldık." sözleriyle adaylıktan çekilme kararını duyurdu.

"ULUSAL DAVAMIZ, MİLLİ POLİTİKAMIZ IŞIĞINDA BU KARARI VERDİM"

Geçtiğimiz ay Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel ve UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu'nu suçlayarak, partisinden istifa edeceğini  ve aday olacağını duyuran Cem Dana, dün iki isimle bir araya gelerek, adaylıktan geri çekildiğini açıkladı. Dana açıklamasında, "Bu kararı verirken, ulusal davamız, Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile ortak yürütmekte olduğumuz milli politikamız ışığında bu kararı verdim. Bundan sonra da özelde Gazimağusa, genelde ülkemin menfaatleri doğrultusunda, UBP çatısı altında hizmet vermeye devam edeceğim." ifadelerine yer verdi.

Cem Dana, Üstel ve Hasipoğlu'nun, anketlerde ikinci sırada olduğu gerekçesiyle adaylığını geri çekmesini istediklerini, ancak anketi gösteremediklerini açıklamıştı. Dana'nın UBP'den istifa dilekçesi 17 Kasım'da onaylanmıştı.

UBP-DP-YDP hükümeti 18 belediyede ittifak kararı almıştı. Bu nedenle Gazimağusa'da UBP'nin adayı olan Erdal Özcenk desteklenecek.

"KENDİ İRADEMLE ÇEKİLDİM"

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bağımsız Belediye Başkan adayı Suphi Asiltürk ise “Adaylıktan kendi irademle çekildim.” açıklaması yaptı.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, iki ay önce bağımsız adaylığını açıklayan partisinin eski Lefkoşa İlçe Başkanı için "Asiltürk sevdiğimiz bir kardeşimiz ama bizim adayımız değil." ifadelerini kullanmıştı.

UBP-DP-YDP'nin ortak kararı gereği Lefkoşa'da UBP adayı Sadık Gardiyanoğlu'na destek verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar