Binaları enkaza dönen müteahhit Hikmet Günsay'ın KKTC'de olduğu ortaya çıktı: Türkiye iadesini istedi

21 Mart 2023

Güncelleme: 21 Mart 2023

A
A

Türkiye Adalet Bakanlığı, Hatay'da yaptığı binalar enkaza dönen müteahhit Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi.

ZgotmplZ

Kurduğu Özburak İnşaat, Hatay'daki depremde en çok binası yıkılan inşaat şirketlerinin başında gelen müteahhit Hikmet Günsay'ın KKTC'de olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan binaların müteahhidi Hikmet Günsay'ın KKTC'den iadesini istedi.

Alınan bilgiye göre, Antakya ilçesinde yıkılan binaların müteahhidi Günsay hakkında Hatay 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Günsay'ın KKTC'den iadesine yönelik talepname hazırlandı.

Talepnamede, Günsay'ın Türkiye'ye iadesi istendi.

YAPTIĞI BİNALARIN YÜZDE 25'İ YIKILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en ağır yıkıma uğrayan kentlerden Hatay'da, Özburak İnşaat’ın sahibi Hikmet Günsay’ın yaptığı birçok bina yıkılmıştı.

Antakya’da inşa ettiği, 1'inci derece deprem bölgesindeki dev binaları “En iyi teknoloji, en iyi malzeme. Yaşlanılacak konut” reklamıyla pazarlayan Özburak İnşaat'a ait (teyit edilen orana göre) binaların yüzde 25'i yerle bir oldu. 

HİKMET GÜNSAY KİMDİR?

Bir röportajda ilkokul mezunu olduğunu belirten Hikmet Günsay, 2001’de inşaatçılığa başlarken, 2005’te de Özburak İnşaat şirketini kurdu.

1500’den fazla konut yaptığını belirten Hikmet Günsay'ın yaptığı binaların tümü 2010'dan sonra inşa edildi.

Özburak İnşaat'ın binalarından Atilla Eren Apartmanı, Hikmet Günsay Apartmanı, Akademi City Sitesi'nden bir blok, Elçiler Apartmanı, Buket Apartmanı ve Ayla Uçar Apartmanı depremde yıkıldı. 

KAÇTIĞI İDDİA EDİLİYORDU

Günsay’ın ailesiyle birlikte Türkiye'den kaçtığı iddia ediliyordu.

MÜTEAHHİT HASAN ALPARGÜN DE KKTC'YE KAÇMIŞ VE İADE EDİLMİŞTİ

Adana'da yıkılan binalardan Alpargün Apartmanı'yla ilgili soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarılan müteahhit Hasan Alpargün'ün de, depremlerin olduğu 6 Şubat günü KKTC'ye geldiği belirlenmişti.  Alpargün, KKTC'de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuş, iadesinn ardından 13 Şubat'ta Adana'da sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar