Bakan Öztürkler'den "vatandaşlık" açıklaması: Kimse tedirgin olmasın!

14 Haziran 2022

Güncelleme: 14 Haziran 2022

A
A

İçişleri Bakanı Öztürkler, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Lapta ziyaretinde "vatandaşlık" konusunda söylediği sözlerle ilgili, Meclis'te açıklamalarda bulundu.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Meclis kürsüsünde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Lapta'da söylediği “vatandaşlık sorunu çözülecek” sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“KİMSE TEDİRGİN OLMASIN”

Öztürkler, Lapta ziyaretiyle ilgili olarak “Ağırlıklı olarak bölgedeki sıkıntılar konuşuldu. Vatandaşlık konusunda hükümete herhangi bir baskı yapılmadı” dedi.

“Yaşananları birebir kendim anlatayım” diyen Öztürkler, Lapta Belediyesi’nin organizesinde gerçekleşen bir buluşmada, belediyelerden sorumlu bakan olarak bölgeye gittiğini ifade ederek, “Lapta bölgesindeki ulaşım sıkıntıları, eksik olan kaynağın TC desteği ile giderilmesi, çocukların park talepleri konuşuldu. 1 buçuk saatlik toplantının sadece 2 dakikasında vatandaşlık konusu konuşuldu” dedi.

Öztürkler, “Çavuşoğlu’nun sadece ülkede vatandaş olma hakkı olup da olamayan kişilerle ilgili bir yorumu oldu” dedi.

 Hükümet olarak ülkede yasal statüde bulunmayan kişililerin vatandaş olması yönünde bir adımlarının olmadığını belirten Öztürkler, “Bu konuda kimse tedirgin olmasın” dedi.

ŞAHALİ AÇIKLAMAYI SORDU…

Öztürkler’in açıklamaları üzerine yerinden söz alan CTP Milletvekili Şahali, Çavuşoğlu’nun “Böyle ufak tefek konularla uğraşmamalı, buradaki bazı hükümetler vatandaşlıklarla ilgili çok olumsuz tutum sergiledi artık bu sorunun yaşanmadığını görmek istiyoruz” ifadelerini kullanıp kullanmadığını sordu.

Bakan Öztürkler ise, “Geçmiş dönemlerde yasal hakkı olan vatandaşlıkların durulmasıyla ilgili sıkıntısını ifade etti. Tam cümleyi bilmiyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar