Bağımsızlık Yolu, yerel seçimlerde ne yapacak?

14 Kasım 2022

A
A

Bağımsızlık Yolu, Yerel Yönetimler Programı’nı ve yerel seçimlerdeki tavrını açıkladı.

ZgotmplZ
(soldan sağa) Lefkoşa Bölge Örgütü Yöneticisi Evren Cem,  Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı, Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Parti Meclisi üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri Mustafa Keleşzade

Bağımsızlık Yolu, yerel seçimlerdeki tavrını açıkladı.

Bağımsızlık Yolu, Merkez Lefkoşa’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay sonucunda oluşturulan Yerel Yönetimler Programı ve Bağımsızlık Yolu’nun yerel seçimlerdeki tavrını açıkladı.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu ve Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı, Lefkoşa Bölge Örgütü Yöneticisi Evren Cem,  Parti Meclisi üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri Mustafa Keleşzade’nin konuşma yaptığı basın toplantısında, 16 sayfadan oluşan Yerel Yönetimler Programı kitapçığıyla ilgili bilgi verildi.

DESTEK VERİLECEK ADAYLAR

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, bazı ilçelerde partinin destek vereceği adayları ise şöyle açıkladı:

  • Gazimağusa Belediyesi’nde bağımsız Aday Salih Oktay
  • Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Toplumcu Demokrasi Partisi Adayı Mehmet Harmancı
  • Girne Belediyesi’nde Kıbrıs Sosyalist Partisi Adayı Osman Zorba
  • Güzelyurt Belediyesi’nde  Cumhuriyetçi Türk Partisi Adayı Osman Bican veya bağımsız Aday Reşat Kansoy
BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ

Bağımsızlık Yolu'nun Güzelyurt Belediyesi’nde, Toplumcu Demokrasi Partisi tarafından oluşturulan ortak listeye katılacağını ifade eden Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu'nun Lefkoşa Türk Belediyesi ve Girne Belediyesi’nde kendi logosu, kendi adayları ve listesi ile seçime katılacağını açıkladı.

YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI KİTAPÇIĞINDA NE VAR?

Kitapçıkta üç ana başlığın yer aldığını söyleyen Münür Rahvancıoğlu, bunların "Sosyal Belediyecilik", "Alt Yapı ve Üst Yapı" ile "Yerel Ekonomi" olarak belirlendiğini açıkladı.

Bağımsızlık Yolu Yerel Yönetimler Programı'nda belirtildiği üzere, bölge halkına daha çok söz hakkı verebilecek köy ve kent meclisleri kurulması gerektiğini belirten Rahvancıoğlu, bölge halkının aracısız, doğrudan katılımcı olacağı bu meclislerin düzenli toplantılar yaparak bölge halkının nabzının, yerel yönetim kararlarına yön vermesinin mümkün olacağını söyledi.

Rahvancıoğlu, Yerel Yönetimler Programı'nda her belediyenin kendi sınırları içerisinde ikamet eden bireylere yönelik “Kent Kimliği” oluşturmasını ve vatandaşlığa bağlı olmadan o bölgede yaşayan herkesin belediyenin tüm hizmetlerinden yararlanabilmesine yer verildiğini açıkladı.

Münür Rahvancıoğlu, “Özellikle dinsel gericiliğin ve şovenizmin yükselmekte olduğu, Kıbrıslı Türk halkının varlık ve kimlik mücadelesinin inkar edildiği koşullarda ‘iyi insan’ diye düşünerek değil, halkımızın durduğu yeri sorgulayarak hareket etmesini talep ediyoruz ve bu yönde çağrı yapıyoruz.” diye konuştu.

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı, belediyelerin, kendi sınırlarında bulunan risk grubundaki kimseleri tespit ve takip açısından devlete kıyasla daha etkili olma potansiyeli taşıdığını söyledi.

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı da, Yerel Yönetimler Programı’ndaki “Sosyal Belediyecilik” kapsamında "Kolektif Mutfaklar", "Kamusal Çamaşırhaneler", "Kadın Sığınma Evleri ve Şiddet Önleme Merkezleri", "Yaşlılara İhtiyaçları Dahilinde Hizmet ve Destek Hattı", "Engelsiz Kentler ve Köyler İçin Engelli Dostu Uygulamalar", "Kamusal Kreşler ve Etüt Merkezleri", "Köy Kültür Merkezleri, Aktivite Merkezleri ve Sanat Kompleksleri, Kitap Etkinlikleri", "Kapalı ve Açık Spor Tesisleri ile Kamp Alanları", "Halk Sağlığı Önlemleri ve Uygulamaları" ve "Hayvan Dostu Yerel Yönetim Uygulamaları" başlıklarına yer verildiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar