Arızalar giderildi, Güney geçici olarak devreye girdi

2 Şubat 2023

Güncelleme: 2 Şubat 2023

A
A

Pazartesiden itibaren meydana gelen elektrik kesintilerine neden olan arızaların giderildiği, Güney’den geçici olarak elektrik alımına gidildiği bildirildi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Genel Müdürü Dalman Aydın, Teknecik’teki arızanın giderildiğini açıkladı.

Aydın, dün akşam BRT’ye yaptığı açıklamada, 60 megavatlık iki termik santralin onarıldığını belirtti.

Dalman Aydın, 17.5 megavatlık 6 jeneratörü ile 25 megavatlık bir gaz tribünün de devrede olduğunu ifade etti.

Kıb-Tek Genel Müdürü Aydın ayrıca AKSA’da da 8 makineden 7 tanesinin devrede olduğunu açıkladı.

Dalman Aydın, şu an için Güney’den 10 megavatlık bir elektrik alımının söz konusu olduğunu ve 60 megavatlık termik tam devreye girince alıma da gerek kalmayacağını söyledi.

CESURER MYK'YA KONUŞMUŞTU

MYK Haber, dün sabah El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer ile görüşmüş, kesintilerin nedenini ve son durumu sormuştu.

Salı günü Teknecik Elektrik Santrali'ndeki "2" termik santralin ikisinin de devre dışı kaldığını belirten Cesurer, "Dün akşam (salı) itibarıyla termik santrallerden birinin sorunu giderildi ve devreye girdi. Şuan da ikinci ünitede devreye alındı ancak 'iletkenlik' dediğimiz buhar kalitesinin istenilen noktaya ulaşması bekleniyor." ifadelerini kullanmıştı. Cesurer, termikteki iletkenliklerin sağlıklı bir şekilde düştüğü takdirde akşam bir kesinti olmayacağını belirtmişti.

El-Sen Başkanı, önceki akşam itibarıyla Aksa’nın arıza olduğu gerekçesiyle "4" ünitesini durdurduğunu ve kesintinin bu nedenle katlanarak arttığını da eklemişti.

AKSA ÜNİTELERİ YİNE DEVRE DIŞI KALMIŞ, BİTECEK SÖZLEŞMEYİ İŞARET EDEN EL-SEN, ÜSTEL'E ÇAĞRI YAPMIŞTI

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu ise daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, salının ardından Aksa'nın 2 ünitesinin çarşamba sabahı yeniden devre dışı kaldığını bildirmişti.

"Üzülerek söylüyoruz ki enerji üretim yetersizliğinden kesintiler devam edecek görünmektedir." diyen Tuğcu, El-Sen, Aksa ise yıl sonu sona erecek sözleşmeyi işaret ederek, "Dün 3 ve bugün 2'şer ünitelerinin arka arkaya tesadüf eseri arıza yapması çok fazla düşündürücüdür." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar