Arıklı'dan CTP'ye: Kıble olarak Brüksel'i seçmiş durumdalar

9 Aralık 2022

Güncelleme: 9 Aralık 2022

A
A

Yerel seçimlerin "Birleşik Kıbrıs peşinde koşanlarla, KKTC’yi yaşatıp kökleştirenlerin seçimi" olduğunu savunan YDP lideri Arıklı, "Bizi Ankara'dan talimat almakla suçlayanlar, kendilerine kıble olarak Brüksel'i seçmiş durumdadırlar." dedi.

ZgotmplZ YDP Basın

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) yerel seçimler öncesinde adaylarına yönelik seminer düzenledi.

Girne Acapulco Otel'de yer alan seminer, "Seçmen Psikolojisi, Vücut Dili ve Hitabet, Parti Manifestosu" konularında verildi.

YDP’den yapılan açıklamaya göre, seminere adayların yanı sıra ilçe başkanları, ilçe seçim komite üyeleri de katıldı.

Seminerde Avukat Kemal Bayraktar "Nasıl oy kullanırız?", Engin Tolungüç "Propaganda, Vücut Dili ve Hitabet", Genel Sekreter Prof Dr. Talip Atalay " Seçmen psikolojisi ve siyaset sosyolojisi", Genel Başkan Erhan Arıklı ise "Parti Manifestosu ve Yerel Seçimler" konularında sunum yaptı.

ARIKLI'DAN CTP'YE GÖNDERME

Seminer sonrası genel bir değerlendirme yapan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs meselesinde yaşanan süreci ve yeni milli Kıbrıs politikasını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu yerel seçimler, sıradan bir belediye seçimi olma özelliğini aşmıştır. Bu seçimler Birleşik Kıbrıs peşinde koşanlarla, KKTC’yi yaşatıp kökleştirenlerin seçimidir. Bizi Ankara'dan talimat almakla suçlayanlar, kendilerine kıble olarak Brüksel'i seçmiş durumdadırlar. Nitekim geçen hafta Brüksel’de AB koridorlarında Birleşik Kıbrıs için destek arayışında idiler. Bu arkadaşlar hem 'Birleşik Kıbrıs için bize oy verin' diyorlar, hem de 'Bu seçimlere Milli Dava havası vermeyin' diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu."

Arıklı'nın isim vermeden gönderme yaptığı Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden Girne milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu MYK Üyesi Fikri Toros, geçtiğimiz ay Brüksel'de (Belçika) Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden federal çözümün önündeki zorlukların aşılabilmesi için destek istemişti.

CTP Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Dr. Sıla Usar İncirli de, kaynak arayışı için Brüksel'e giderek, Avrupa Komisyonu Yapısal Destek Reform Destek Genel Müdürü Mario Nova ile görüşmüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar