Ankara'nın tepkisi sürüyor: Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız

30 Eylül 2022

Güncelleme: 1 Ekim 2022

A
A

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin GKRY'ye silah ambargosunu kaldırmasına somut adımla cevap verileceğini belirterek, "Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız." dedi.

ZgotmplZ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) silah ambargosunu bir yıllığına tamamen kaldırmasına yönelik tepkisini sürdürdü.

Muğla'da katıldığı "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız." dedi.

Çavuşoğlu, dün Denizli'de katıldığı bir etkinlikte de, konuyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la aralarında geçen diyaloğu aktarmış ve "Kıbrıs Türkünü korumak için oraya daha fazla güç göndereceğiz ve silah olarak da ne ihtiyacı varsa onları da karşılayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, GKRY'ye yönelik silah ambargosunu 2023 mali yılı için herhangi bir sınır olmaksızın kaldırdıklarını açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar