Aktuğ, Namsoy ve Elbildim'den UBP'ye sert tepki

17 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

UBP, tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatılan parti üyeleri Mustafa Aktuğ, Fuat Namsoy ve İbrahim Elbildim ortak basın açıklaması yaptı. Üç isim açıklamasında UBP'yi sert bir dille eleştirdi.

ZgotmplZ

Yerel seçimler öncesi Ulusal Birlik Partisi'nde(UBP) hareketli bir gün yaşandı. UBP yaptığı açıklamayla partide görev yapan bazı isimlerin görevine son verildiğini duyurmuştu.

UBP, parti üyeleri  Mustafa Aktuğ, Fuat Namsoy ve İbrahim Erbildim hakkında disiplin işlemleri başlatmıştı. Üç isimden UBP'nin bu kararına jet yanıt geldi.

Parti üyeleri  Mustafa Aktuğ, Fuat Namsoy ve İbrahim Erbildim ortak bir basın açıklaması yaptı. UBP'li üç isim parti tabanının yok sayıldığını iddia etti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizleri disiplin kuruluna verme kararı aldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Adaylık sürecimizde de yaşamış olduğumuz bu diktatörce tutum sonucu Ulusal Birlik Partisi tabanı yok sayılmış ve parti ile ne geçmişte ne de bugün uzaktan yakından bir bağlantısı olmayan CTP kökenli bağımsız adaya destek verilmişti. Şimdi, destek vermiş oldukları adaya güç vermek adına sindirme politikası yapmaya ve parti tabanını ses çıkaramaz hale getirmeye çalışmaktadırlar. Unutmuş oldukları bir husus var ki bu taban sandıkta konuşmaya alışmış bir tabandır ve hangi görevde olduğuna bakmaksızın, isterseniz Başbakan olun sizleri sandıkta bırakma konusunda da eskiye dayanan tecrübeleri mevcuttur. Bölgede, beş Ulusal Birlik Partili aday adayı varken bunlardan hiçbirini tercih etmeyen genel başkanın aday adaylarından üçünü disipline sevk etmeye çalışması ve bu adaylara açık destek veren seçilmiş örgüt başkanını görevden almaya çalışması manidardır."

"YOLA KOYSANIZ PARTİNİN KAPISINI BULAMAZLAR"

"Yola koysanız partinin kapısını bulamayacak kişilere verilen bu değerin arkasında başka nedenler aramak için sebebimiz hayli fazladır." denilen açıklama şöyle devam etti: "Bizler Ulusal Birlik Partisi’ne uzun yıllar emek vermiş kişiler olarak hangi kararı alırlarsa alsınlar çıktığımız yoldan dönmeyeceğiz. Tabanımıza ve bölge halkımıza olan güvenimiz tamdır. Doğru ile yanlışı ayırt edemeyen bu zihniyetin karşısında dim dik duran ve şahsi ihtiraslar çerçevesinde, intikam hırsıyla yanan bu düşüncelere dur diyecek olan bir taban mevcuttur. Girdikleri hiçbir parti başkanlığı seçiminden başarıyla çıkamamış, hatta sonuncu gelmeyi başarı sayan bu zihniyetler kucaklarında piyango gibi buldukları bu görevlerde yaptıklarıyla tabanın haklılığını ortaya çıkarmışlardır. Yaşanan süreci kendi aramızda detaylıca değerlendirip nihai kararımızı kamuoyu ile tekrardan paylaşacağız. Halkı sindirerek başarıya ulaşmaya çalışanlara halkın cevabı tokat gibi olacaktır. Saygılarımızla"

6 dönem Lapta Belediye Başkanlığı görevi yapan Fuat Namsoy, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi başkanlığı adaylığını 12 Kasım'da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla duyurmuştu.  Mevcut Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, tekrar başkanlığa aday olmayacağını, seçimlerde Namsoy'a, destek vereceğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar