Aktuğ, KIB-TEK'i yalanladı: Takip sistemi var, ispatlayabilirim

31 Mayıs 2022

Güncelleme: 31 Mayıs 2022

A
A

KIB-TEK’in Geçitköy’de meydana gelen yangınla ilgili ‘çöp kamyonu çarpması sonucu gerçekleşti’ açıklamasına tepki gösteren Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, “Araçlarımızda takip sistemi var, dileyenle paylaşabiliriz” dedi.

ZgotmplZ

Geçitköy’de meydana gelen ve 1000 dönüme yakın ağaçlık alanın yandığı yangınla ilgili Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından yapılan “çöp kamyonu” açıklamasına Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ’dan yanıt geldi.

KIB-TEK’ten yapılan açıklama elektrik tellerine çöp kamyonunun çarpması sonucu çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklamıştı. Kurum bu bilgiyi görgü tanıklarından elde ettiğini bildirmiş, ellerindeki emareleri de polisle paylaştığını duyurmuştu.

“TAKİP SİSTEMİMİZ VAR”

KIB-TEK’in açıklamasına yanıt veren açıklamasına Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, bölgede meydana gelen yangınların hiçbirinin belediye moloz aktarma noktalarıyla ilgili olmadığını, araçlarda takip sistemi bulunduğunu ve dileyen herkesle detayların da paylaşılabileceğini bildirdi.

Aktuğ, “Birilerini hedef göstererek, üzerindeki sorumluluğu başkalarına atarak yapılmaya çalışılan tüm açıklamalar ortamı o kadar daha gerecektir” dedi.

"SORUMLULUK BAŞKASINA ATILIYOR"

Aktuğ sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Herkesin üzgün ve gergin olduğu bu olaylar sonucu; açıklama yapmak için eline kalem alan veya mikrofona konuşan yetkililerin kurduğu cümlelere dikkat etmesi gerektiğini düşünmekteyim. Birilerini hedef göstererek, üzerindeki sorumluluğu başkalarına atarak yapılmaya çalışılan tüm açıklamalar ortamı o kadar daha gerecektir.

Lapta Belediye personelim her konuda olduğu gibi: öncelikle halkının yanındadır ve doğaya tutkundur.

Son dört yılda yaşadığımız onlarca yangın, sel felaketi, hortum felaketi ve pandemide kendi sağlığını/hayatını riske ederek herkesten önce sahadayız ve olmaya devam edeceğiz. Başkanları olarak ben tümüne verdikleri emek için teşekkür ederim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar