Aklanma haberi ile hırsızlığı ortaya çıkmıştı: Bu kez 2 buçuk yıl hapis aldı

1 Haziran 2022

Güncelleme: 1 Haziran 2022

A
A

2016 yılında internet kafede yaptığı hırsızlıktan delil yetersizliği yüzünden serbest kaldıktan sonra “aklandım” haberi ile yakayı ele veren Kurkmaz, bu kez komşu evinde yaptığı hırsızlıktan 2 buçuk yıl hapis aldı.

ZgotmplZ
Hüseyin Kurkmaz daha önce de benzer bir suçtan tutuklanmıştı.
ARŞİV

Lefkoşa’da komşusunun evinde hırsızlık yapan Hüseyin Kurkmaz 2 buçuk yıl hapse mahkum edildi. Kurkmaz’ın daha önce de benzer sabıkaları vardı.

2021 Ağustos ayı içerisinde Lefkoşa’da Surlariçi’nde A.H.ye ait ikametgâhın giriş kapısı içerisinde aynı bölgede sakin Hüseyin Kurkmaz, hasar yapmadan giriş kapısından eve girip, konu ikametgâha ait spiral, dağ bisikleti 1 adet ayna, 1 adet su sebili, iki adet avize, cep telefonu, yüzük gibi eşyaları sirkat etmişti.

9 BİN 200 TL'LİK MAL ÇALDI

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanıkların aleyhindeki kararı Yargıç Kâtip açıkladı.

Kâtip, sanığın işlediği suçların ciddiyet ve vahametine değinerek, sanığın, müştekinin evine girip 9 bin 200 TL değerindeki eşyaları sirkat ettiğini ve konu eşyaların bir kısmının bulunabildiğini belirtti.

Kâtip, sanığın işlediği suçların ciddiyetine değinip, konu suçları işleyen veya işleme eğiliminde olan kişilere karşı kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Kâtip, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 2 buçuk yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

DAHA ÖNCE DE HIRSIZLIK YAPMIŞTI

Kurkmaz, 2016 yılında da bir internet kafeden hırsızlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanmış ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Ancak serbest kaldıktan sonra “aklandım” diye haber yaptıran Kurkmaz, çalıntı malları emanete bıraktığı adam tarafından tanınmış, polise şikâyet edilerek tekrar tutuklanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar