Ağırdağ-Boğaz ve Lapta bölgesi gece yangına teslim oldu

1 Ekim 2022

Güncelleme: 1 Ekim 2022

A
A

Ağırdağ-Boğaz ve Lapta bölgesinde gece yangın çıktı. Ağırdağ-Boğaz'daki yangın bazı evlere de sıçradı. Sabaha kadar süren çalışmaların ardından yangınlar kontrol altına alındı.

ZgotmplZ

Girne bölgesinde gece peş peşe iki yangın çıktı.

Ağırdağ-Boğaz mevkisindeki ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızlıca büyüyen yangın evlere de sıçradı.

Yangına polis itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma, askeri personel, belediyelere ait tankerler müdahale etti. 

Bölge halkı da traktörler, su tankerleri ve kovalarla alevleri söndürme çalışmalarına katıldı.

Ağırdağ-Boğaz bölgesindeki yangın sabaha karşı kontrol altına alındı.

HASAR GÜN AĞARINCA BELLİ OLACAK

İtfaiye Müdürü Ramadan Gürpınar,  alevlerin kontrol altına alındığını ancak rüzgar nedeniyle riskin sürdüğünü söyledi. Soğutma çalışmalarına başlandığını ve bu çalışmanın risk tamamen ortadan kalkana kadar devam edeceğini belirten Gürpınar, hasar tespitinin ise ancak gün ağarınca yapılabileceğini kaydetti.

KEŞİF UÇUSU YAPILDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, inceleme yapmak ve bilgi almak için yangın bölgesine gitti. Pınarbaşı Havaalanı'ndan havalanan askeri helikopterle bölgede keşif uçuşu yapıldı.

ELEKTRİK TRAFOSU ŞÜPHESİ

Cumhurbaşkanı Tatar, bir elektrik trafosundan çıkan kıvılcım sonucunda yangının yayıldığı yönünde bilgi aldıklarını, detaylı açıklamaların gün içerisinde ilgili birimler tarafından yapılacağını ifade etti.

LAPTA'DA KURU OTLAR ZARAR GÖRDÜ

Lapta bölgesinde de rüzgarın etkisiyle birbirine çarpan elektrik tellerinden kaynaklı çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Yangında kuru otlar bulunan bir miktar arazi zarar gördü. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar