Abdülhamid Han'ın refakatçileri Kıbrıs'ın üç küçük şehidi

10 Ağustos 2022

A
A

Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın oğulları Murat İlhan, Kutsi İlhan ve Hakan İlhan artık Mavi Vatan'da yaşatılıyor.

ZgotmplZ

Doğu Akdeniz'de görev yapacak sondaj gemisi Abdülhamid Han'a eşlik eden 3 gemi, Kıbrıs'ta 59 yıl önce Rum çetelerce katledilen Murat, Hakan, Kutsi İlhan'ın adlarını taşıyor.

Türkiye Petrollerine ait sondaj destek gemilerine geçtiğimiz yıl şehit edilen 3 kardeşin adı verilmişti.

Gemiler ilk olarak Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda çalışma yapan Fatih ve Kanuni gemilerinin ikmal faaliyetlerinde görev almıştı.

Şehit kardeşlerin adlarını taşıyan gemiler artık Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planının ilk adımı olan Yörükler-1 kuyusunda görev yapacak sondaj gemisi Abdülhamid Han'a eşlik edecek.

Şehitlerin kardeşi Türkiye Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 3 gemiye Murat, Hakan, Kutsi İlhan'ın adlarının verilmesini, "Bu devletimizin büyüklüğünü, yaşanan o katliamı unutmadığını ve unutturmadığını gösteriyor. Ailece çok heyecanlı ve gururluyuz." diye değerlendirdi.

İlhan, "Gemilerin Abdülhamid Han'a eşlik etmesi beni çok duygulandırdı. Kıbrıs'ın yanı başında arama çalışmalarında görev yapacak olmaları Mavi Vatan'da üç şehidin de görevlerine devam ettiğini bize gösteriyor." dedi.

4 Aralık 1963 gecesi Lefkoşa'nın Kumsal bölgesinde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi; eve giren EOKA olarak bilinen Rum çetesi tarafından küvette kurşuna dizilerek katledilmişti.

Hakan İlhan gemisinin toplantı salonun duvarına Rum çetecilerin katlettiği anne Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi İlhan'ın fotoğrafları asıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar