ABD'de 34 milyon kişi sel tehlikesi altında

11 Ocak 2023

Güncelleme: 11 Ocak 2023

A
A

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde sağanak yağmur ve şiddetli fırtına nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 10 bin kişi için tahliye emri verildi. Yetkililer, eyalet genelinde 34 milyon kişinin "sel tehlikesi altında bulunduğunu" vurguladı.

ZgotmplZ
Ulusal Hava Durumu Servisinden yapılan açıklamada, bugün de özellikle güney California'da fırtına ve aşırı yağış olasılığının devam ettiği bildirildi. ​

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde sağanak yağmur ve şiddetli fırtına felaketi beraberinde getirdi.

Eyaletteki şiddetli fırtınalar sonucunda 15 kişinin yaşamını yitirdiğini bildiren yetkililer, bazı bölgeler için de tahliye kararı çıkarıldığını duyurdu.

Los Angeles Times'a göre yetkililer, Carpinteria bölgesinde Montecito, Toro Kanyonu, Sycamore Kanyonu ve Padaro Lane'deki sakinlere yaşadıkları alanları derhal boşaltmalarını emretti.

Bölge sakinlerine yüksek yerlere gitme çağrısı yapılırken, Santa Barbara'da tahliye merkezi kuruldu.
YETKİLİLER UYARDI

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde hafta sonu başlayan şiddetli yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, eyalet genelinde 34 milyon kişinin, "sel tehlikesi altında bulunduğu" bildirildi. Yetkililer, hafta sonu başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle eyalette şimdiye kadar 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, 8 Ocak'ta eyaletteki fırtına, rüzgar ve yağmur nedeniyle acil durum ilanını onaylamıştı.​​​

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar