4 koğuşta 146 mahkum açlık grevine girdi, Bakan geldi grev bitti

13 Haziran 2022

Güncelleme: 13 Haziran 2022

A
A

Yeni cezaevi koşullarının ağır olacağını savunan 146 mahkum, eski Ceza İnfaz Yasası’nın yeniden yürürlüğe girmesi için cumartesi günü açlık grevine gitti. Bakan Öztürkler ile görüşen mahkumlar grevi sonlandırdı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde 4 koğuşta 146 mahkum Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde değişikliğe gidilmesi için Cumartesi günü açlık grevi başlattı. İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de bu sabah erken saatlerde Lefkoşa Merkezi Cezaevini ziyaret ederek mahkumların sorunlarını dinledi.

MAHKUMLARDAN YENİ CEZAEVİ ENDİŞESİ

Mahkumlar basına yolladıkları mektupta, yeni Merkezi Cezaevi ile endişelerini dile getirmiş, af ya da şartlı tahliye talep etmediklerini, tek isteklerinin yürürlükte olan 6/5 Ceza İnfaz Yasası yerine, eskiden yürürlükte olan 6/4 Ceza İnfaz Yasası ve bu yasa kapsamındaki tüm hakların geri getirilmesini talep etmişti.

Mahkumlar, yeni cezaevi tipinin Türkiye’de terör suçları işleyen mahkumların kaldığı cezaevleri olduğunu savunmuştu.

BAKAN ÖZTÜRK’LE GÖRÜŞTÜLER

Cezaevinde açlık grevindeki mahkumların sorunlarını dinleyen İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, “mahkumların sorunlarını ve taleplerini kendilerinden dinlemek, cezaevi idaresi olarak neler yapılabileceği konusunda durumu ele almak için buradayız” dedi.

Bakan Öztürkler, talep edilen konularda hukuki çalışma ve değerlendirme yapılması için talimat vereceğini, özellikle mahkumların cezalarını çektikleri süre zarfında devletin gözetimi altında olduklarını, bunun da ciddi bir sorumluluk olduğunu, bu bilinçle hareket edilerek, evrensel mahkum haklarının korunarak adım atılması için elinden geleni yapacağını ifade etti.

GREV SONA ERDİ

Bakan Öztürkler ile görüşen açlık grevindeki 146 mahkumun, grevlerini sonlandırdığı duyuruldu. Talep edilen eski yasada mahkumlar cezasının 3’te 1’ni yatıp şartlı tahliyeye başvurabiliyorlardı. Ancak yeni yasaya göre en az cezasının 6’da 1’ini yatan mahkumlar dışarı çıkabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar