29 sandalyeli UBP-DP-YDP koalisyonu KKTC'nin 27'nci hükümeti

25 Nisan 2022

Güncelleme: 25 Nisan 2022

A
A

Bugün kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, KKTC’nin ilanından sonra kurulan 26’ncı hükümet oldu. Sucuoğlu da üçüncü kez Başbakanlık koltuğuna oturdu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

KKTC’nin ilanından sonra kurulan 26’ncı hükümet olan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Koalisyon Hükümeti, 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nin 29 sandalyesine sahip…

UBP-DP-YDP Hükümeti, KKTC’nin 15’inci Başbakanı unvanına sahip olan ve ilk başbakanlık görevini 5 Kasım 2021’de kurulan UBP-DP hükümetinde, ikincisini 20 21 Şubat'ta kurulan UBP-DP-YDP hükümetinde UBP Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu başkanlığında kurulan üçüncü hükümet oldu.

Kadın bakanın bulunmadığı UBP- DP-YDP Hükümeti kabinesinde, Başbakanlık dahil 9 bakanlık UBP’de, 1 bakanlık DP’de, 1 bakanlık ise YDP’de bulunuyor.

Yeni kabinede, ömrü 59 gün süren önceki UBP- DP-YDP hükümetinden farklı olarak tek bir bakan değişti. Maliye Bakanlığı'na Sunat Atun'un yerine Olgun Amcaoğlu getirildi.

Geçmiş hükümetlerde Turizm Bakanı, Sağlık Bakanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı görevlerinde bulunan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu üçüncü kez Başbakanlık koltuğuna oturdu.

BAKANLAR KURULU LİSTESİ BUGÜN MECLİS’TE OKUNACAK

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre başkanlığında bugün toplanacak genel kurulda ikinci UBP-DP-YDP hükümetinin istifası ve üçüncü UBP-DP-YDP hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi okunacak.

YENİ HÜKÜMETİN PROGRAMI BİR HAFTA İÇİNDE MECLİS’E SUNULACAK

Sucuoğlu’nun bugün sunduğu ve Cumhurbaşkanınca atanan yeni Bakanlar Kurulu’nun listesinin Cumhuriyet Meclisi’nde bugün okunmasının ardından Bakanlar Kurulu’nun programı, atanma tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak. 

Hükümet programı görüşmeleri, programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra güven oylaması yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar