2 ay önce Tatar'ı ziyaret eden Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Joof hayatını kaybetti

18 Ocak 2023

Güncelleme: 18 Ocak 2023

A
A

Geçtiğimiz yıl kasım ayında KKTC'ye gelerek, Cumhurbaşkanı Tatar'ı ziyaret eden Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Joof'un hayatını kaybettiği açıklandı. Ersin Tatar, Joof’un vefatı dolayısıyla Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow’a taziye mesajı gönderdi.

ZgotmplZ

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Alieu Joof, yaşamını yitirdi.

Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Joof’un bulunduğu Hindistan’da açıklanmayan hastalıktan hayatını kaybettiğini duyurdu.

Barrow, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Joof’un ne zaman öldüğü de dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı vermeden “kısa bir hastalıktan sonra” öldüğünü söyledi.

Çıkan haberlerde başkan yardımcısının, tıbbi tedavi görmek için yaklaşık üç hafta önce ülkesinden ayrıldığı bilgisi verildi.

Joof, Kıbrıs Türk kamuoyunun da hatırlayacağı bir siyasetçiydi.

Badara Alieu Joof, 30 Kasım 2022 tarihinde Türkiye üzerinden KKTC'ye gelerek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a nezaket ziyaretinde bulunmuştu.

Joof, Cumhurbaşkanı Tatar’ı ülkesi Gambiya’ya davet etmişti.

TATAR TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Badara Alieu Joof’un vefatı dolayısıyla Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’a taziye mesajı göndererek şahsı ve KKTC halkı adına duyduğu derin üzüntüyü paylaştı. 

2 ay önce makamında kabul ettiği ve iki ülke arasındaki ilişkileri görüştüğü Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Joof’un vefatını büyük bir üzüntü içinde öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, merhuma Allah’tan rahmet dilerken, tüm Gambiya halkına şahsı ve KKTC halkı adına taziyelerini gönderdi.

BADARA ALİEU JOOF KİMDİR?

65 yaşındaki Joof, 2022’de Batı Afrika ülkesi Gambiya'nın başkan yardımcılığına atandı. Daha önce 2017’den 2022’ye kadar eğitim bakanı olarak görev yaptı.

Joof, 2016’da eski diktatör Yahya Jammeh’e karşı kazandığı tarihi galibiyetten bu yana Barrow altında görev yapan dördüncü ve cumhurbaşkanının 2021’de yeniden seçilmesinden bu yana ikinci yardımcısı oldu.

Badara Alieu Joof daha önce Gambiya kamu hizmetinde ve daha sonra Dünya Bankası’nda Batı ve Orta Afrika Eğitim Uzmanı olarak çalıştı ve oradaki deneyimini yüksek öğretim, araştırma, bilim ve teknoloji bakanı olarak görev yaptığı zamanlara aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar