Sınır kapıları Güney'deki grevden etkilenmeyecek, açık tutulacak

25 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

Rum Polis Basın Sözcüsü, kara kapılarının grevden etkilenmeyeceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs’ta yarın uyarı grevinden, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki kara kapılarının işleyişinin etkilenmeyeceği bildirildi.

Rum Polis Basın Sözcüsü Hristos Andreu, Kıbrıs Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, polislerin görev yerlerinde olacağını, İçişleri Bakanlığı Nüfus Dairesi memurlarının ve gümrük görevlilerinin de kontrol noktalarındaki görevleri başında bulunacağını söyledi.

Polis Basın Sözcüsü, kara kapılarının normal işleyişine devam edeceğini, herhangi bir sorun çıkması halinde sorunun giderileceğini sözlerine ekledi.

Daha önce Sağcı İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SEK) Genel Sekreteri Andreas Matsas, Kathimerini’ye yaptığı açıklamada sendikal örgütlenmesi güçlü olan bütün yerlerde uygulanacak grevden KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki "kara kapılarının da etkileneceğini" söylemişti.

Güney'de, Rum Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında eşel mobil (hayat pahalılığı artışının ücretlere aynen yansıtılması) konusunda uzlaşıya varılamaması nedeniyle yarın 12.00-15.00 saatleri arasında genel greve gidiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar