Rum basınından bomba iddia: Rusya KKTC'de konsolosluk açıyor

17 Nisan 2022

Güncelleme: 17 Nisan 2022

A
A

Rusya'ya ambargo uygulayan Güney Kıbrıs'ta yeni bir iddia öne sürüldü. Rum basınına göre Rusya KKTC'de konsolosluk açmaya hazırlanıyor.

ZgotmplZ

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından sonra Güney Kıbrıs'ın AB ile birlikte hareket ederek başta Rus iş insanları olmak üzere Rusya'nın tüm ticari faaliyeterine amborgo uygulaması farklı senaryoları da beraberinde getirdi.

RUM BASININDAN KONSOLOSLUK İDDİASI...

Kathimerini gazetesi “Rusya, İşgal Altındaki Topraklarda Konsolosluk Açmakla İlerliyor” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs- Rusya ilişkilerinden bahsederek Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açma niyetinin bulunduğunu yazdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu bir açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden söz ettiğini anımsatan gazete, bu durumun, arka planda Rusya ile ikili ilişkilerin bulunmasıyla, Rum Yönetimi’nde önemli bir çaresizliğe neden olduğunu yazdı.

Gazete, Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki yaklaşımıyla ilgili görünen yeni bir boyutun, Moskova’nın, Kuzey Kıbrıs’ta bir Rus konsolosluğunun hizmete girmesi yönündeki alınmış  kararı olduğunu belirtti.

Moskova’nın geçtiğimiz Ocak ayından (2021) itibaren, KKTC’de konsolosluk ofisi açma niyeti konusunda, Rum Yönetimi’ni bilgilendirme ve bu konuda anlayış istemek için Rum makamlara yaklaştığını (gazetenin bildiğini) yazan gazete, bu kararın, Ukrayna’daki gelişmelerle veya Güney Kıbrıs’ın yaptırımlarla ilgili tutumuyla doğrudan ilişkili olmadığının görüldüğünü de belirtti.

Gazete, Rusya’nın, KKTC’de daimi olarak ikamet eden yaklaşık 15 bin Rus vatandaşına hizmet etmeyi/korumayı amaçladığını yazdı.

Habere göre, iyi haber alan kaynaklar gazeteye yaptıkları açıklamada, Rusya’nın konsolosluk için bina ve personel aradığını belirttiler.

RUS BÜYÜKELÇİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ...

Güney'de bulanan Rus Büyükelçi, Güney Kıbrıs'ın Rusya'ya hava sahasını kapatmasının ardından, ''kendi ayağınıza sıktınız, turistler ve paralar Türkiye'ye gidecek'' tepkisinde bulunmuştu.

Ayrıca Büyükelçilik, Rus vatandaşlarına yönelik tehditler olduğunu açıklayarak kınamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar