Güney'i felç edecek grev bugün: Sınır kapıları açık olacak

26 Ocak 2023

Güncelleme: 26 Ocak 2023

A
A

Güney'de, eşel mobil konusunda hükümetle uzlaşıya varamayan kamu ve özel sektör çalışanları bugün 3 saatlik greve gidiyor. Ülkede günlük hayatın adeta duracağı grevden kara kapıları ise grevden etkilenmeyecek.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Güney Kıbrıs'ta bugün geniş çaplı greve gidilecek.

12.00 ile 15.00 saatleri arasında uygulanacak grev, ekonomik faaliyetin bütün kolları, büyük işletmeler, ekonominin önde gelen sektörleri ve sendikal örgütlenmesi güçlü olan bütün yerlerde uygulanacak.

KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki kara kapıları grevden etkilenmeyecek ve geçişler devam edecek.

Rum Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında 70 bin kamu ve özel sektör çalışanını ilgilendiren eşel mobil (Otomatik Fiyat Ayarlaması-ATA) - (hayat pahalılığının belirli bir oranda artması halinde işçi ücretlerine de hiçbir pazarlık veya mücadeleye başvurmadan aynı oranda zam yapılması) konusunda uzlaşıya varılamamıştı.

Grev nedeniyle kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve teknik liseler kapalı olacak.

Grevden 22 uçak seferi etkilenecek. Baf ve Larnaka havaalanları da limanlar da güvenlik personeli ile çalışacak.

Kamu taşımacılığı-otobüsler çalışmayacak ancak taksi şoförlerinin nasıl hareket edeceği bilinmiyor.

Greve katılacak diğer kesimler ise inşaatlar, oteller (bu dönemde açık olanlar), sanayi, daireler- güvenlik şirketleri, danışmanlık şirketleri, kamu sektörü, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), yerel yönetimler...

Asker ve polisin greve katılma hakkı olmadığı ancak görev dışında olanların üniformasız olarak katılabileceği kaydediliyor.

Süpermarket ve dükkan gibi işletmelerde grev geçerli olmayacak.

Üç saatlik grev kararının altında SEK, PEO, PASİDİ, DEOK, OELMEK, POED, OLTEK, SAK, SYPYK, PAOSO, PASİKİ ve ESK isimli sendikaların imzası bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar