Güney'de kuş gribi vakaları tespit edildi

28 Kasım 2022

A
A

Güney'deki su kuşları yetiştirilen iki özel çiftlikte kuş gribi vakaları tespit edildi.

ZgotmplZ Temsili

Güney Kıbrıs Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanlığı Veteriner Dairesi, Kıbrıs’ta kuş gribi vakalarının tespit edildiğini duyurdu.

Rum Veteriner Dairesi’nden yapılan açıklamada, tespitlerin "Mağusa" bölgesinde su kuşları yetiştirilen iki özel çiftlikte yapıldığını bildirdi.

Söz konusu iki bölgeye hemen kısıtlama getirildi ve çiftlik sahiplerinden virüsün yayılmasının önlenmesi için kesinlikle biyo-güvenlik tedbirleri alması istendi.

Veteriner Dairesi tarafından, yerel tavuk yetiştiricilerine de, tavuklarını yabani kuşlardan doğrudan veya dolaylı şekilde uzak tutmak için kapalı alanlara almaları konusunda bilgi verildi; bunun özellikle sulak arazilere sınırı olan bölgeler için önemli olduğu kaydedildi.

Veteriner Dairesi, tavuk sahiplerine hastalık artışı veya tavuk ölümü olması halinde en yakın bölge Veteriner Dairesi veya polisle temasa geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Kuş gribi, çoğunlukla yabani su kuşlarında görülen ancak tavuk veya diğer hayvanlara da bulaşabilen grip yapısında, A tipi grip virüsleri oluyor. Kuş gribi genellikle bir ülkeden diğer ülkeye göçmen kuşlar aracılığıyla taşınıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar