Yunanistan'da düşen silah taşıyan uçakla ilgili neler biliniyor?

17 Temmuz 2022

A
A

Yunanistan'ın kuzeyinde Kavala kenti yakınlarında kargo uçağı düştü. Sırbistan'dan kalkan uçağın, Bangladeş'e götürülmek üzere mayın da içeren 11 ton silah taşıdığı bildiriliyor.

ZgotmplZ

Ukraynalı firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo uçağı dün gece Yunanistan'ın kuzeyindeki Kavala kentine düştü.

Pilotun, kaza öncesinde uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istediği ancak havaalanına varamadan motorun havada alev aldığı ve uçağın Kavala'da yerleşim bölgesine yakın bir alana düştüğü belirtildi.

Ukrayna merkezli bir şirket tarafından işletilen Antonov AN-12 kargo uçağı, Sırbistan'dan Ürdün'e uçuyordu.

Uçaktaki sekiz mürettebattan kurtulan olmadı.

Sırbistan Savunma Bakanı Nebojša Stefanovic, uçağın Bangladeş'e götürülmek üzere 11 tona yakın Sırp yapımı silah taşıdığını açıkladı.

Sırbistan'dan kalkan uçağın Dakka'ya giderken Ürdün, Suudi Arabistan ve Hindistan'da durması planlanıyordu.

Ukrayna kargo havayolu şirketi Meridian tarafından işletilen uçağın, Ukrayna'daki savaşla bağlantılı olduğuna dair henüz bir veri yok.

Diğer yandan Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olay yerinde güvenlik çemberi oluşturulduğu ifade edildi. Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait mayın temizleme ekiplerinin bölgede bulunduğu belirtilen açıklamada, Atina'dan da özel ekibin bölgeye yönlendirildiği kaydedildi.

Kaza yerine yakın Antifilippoi ve Palaiohori sakinlerine, olay yerine yaklaşmaması ve yetkililerin talimatlarına uyması yönünde uyarı yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar