Johnson "10 Numara"dan alkışlarla uğurlandı

6 Eylül 2022

A
A

Boris Johnson, İngiltere Başbakanı sıfatıyla halka son kez seslendi. seslendiği

ZgotmplZ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'e istifasını sunmadan önce, Downing Street'teki Başbakanlık Konutu 10 Numara önünde son kez halka seslendi.

Boris Johnson, görev süresi boyunca hükümetinin yaptığı çalışmaları özetledi ve Brexit'i (AB'den ayrılık) gerçekleştirme çabaları, Kovid-19 aşısının hızlıca kullanıma sunulması ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı durma konusunda ortaya koydukları çalışmalar nedeniyle kabinesinden övgüyle bahsetti.

Konuşmasında, enerji krizine de değinen Johnsson, "Liz Truss ve bu merhametli Muhafazakar Parti hükümetinin, insanları bu krizden çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağını biliyorum ve bu insanlar buna dayanacak ve biz kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Boris Johnson, yeni Başbakan Liz Truss ve kuracağı yeni hükümete ilişkin, "Yolun her adımında Liz Truss'u ve yeni hükümeti destekleyeceğim." diye konuştu.

Johnson'u 10 Numara görevlileri alkışlarla yolcu etti.

İngiltere'nin bir bütün olduğunu ve birliğin gücüne inandığını dile getiren Johnson, bu birliği bozmaya çalışacak olanların asla başarılı olamayacağını dile getirdi.

Johnson, konuşmasını partisini ve kendisine halka hizmet şansı veren seçmene teşekkür ederek sonlandırdı.

Johnson, konuşmasını partisini ve kendisine halka hizmet şansı veren seçmene teşekkür ederek sonlandırdı.

İngiltere'de dün iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri seçilen Dışişleri Bakanı Liz Truss, bugün Boris Johnson'ın istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunmasının ardından İngiltere'nin yeni başbakanı olarak atanacak.

Johnson, Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle eleştiri ve istifa baskısı altında kalmıştı. Ardından 5 bakan dahil, 50'yi aşkın hükümet görevlisinin istifası sonrası 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliğinden istifa etmişti.

23 Temmuz 2019'da Muhafazakâr Parti'nin lideri seçilen 58 yaşındaki Boris Johnson, 24 Temmuz 2019'da Theresa May'in istifasını takiben başbakanlık görevini üstlenmişti.

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) yapmış olan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris Johnson, 2008-2016 yılları arasında Londra Belediye Başkanlığı, 2016 yılından başbakan olduğu döneme kadar da üç yıl Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir