İlk kez hakim karşısına çıkarılan Buddle suskun kaldı

7 Ağustos 2022

Güncelleme: 7 Ağustos 2022

A
A

KKTC'de yakalanarak gönderildiği Türkiye’den ülkesi Avustralya'ya iade edilen uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle ilk kez mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ

KKTC tarafından sınır dışı edilerek Türkiye’ye gönderilen ve geçen hafta ülkesi Avustralya’ya iade edilen uyuşturucu baronu Mark Douglas Buddle, bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Tutuklandığı Darwin Havaalanı'ndan götürüldüğü Melbourne kentinde mahkemeye çıkarılan Buddle’ın duruşmasının 25 Kasım’da yapılmasına ve o tarihe kadar cezaevinde kalmasına karar verildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan Buddle, söz almazken, avukatı suçlamalara vereceği yanıtın henüz net olmadığını kaydetti.

Avustralya basını ise, “ülkenin en çok aranan adamı" olarak nitelenen 37 yaşındaki Buddle’ın 40 milyon dolarlık (716 milyon TL) kokain kaçakçılığıyla suçlandığını ve ömür boyu hapis cezası alabileceğini yazdı.

Buddle, 7 Temmuz 2021'de turist vizesiyle girdiği KKTC'de, 9 Temmuz'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa operasyonuyla yakalanmıştı.

Buddle'a ülkeye "yatırım yapacağı" gerekçesiyle dönemin içişleri bakanı tarafından oturma izni verildiği iddia ediliyor.

Cinayet ve uyuşturucu ticareti ile suçlandığı ülkesi Avustralya'dan 2016 yılında kaçan Mark Douglas Buddle'ın, KKTC'ye gelmeden Dubai, Irak ve Lübnan'da yaşadığı kaydedildi.

Buddle'ın, Kuzey Kıbrıs'taki yetkililere ülkede kalabilmek için rüşvet verdiğini, ancak yine de tutuklanıp, sınır dışı edildiği iddia edilmişti.

 Buddle, 3 Ağustos'ta Türkiye’den ülkesi Avustralya'ya iade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar