Sosyal Sigortalar 13'üncü maaş ödemeleri için borçlandı

28 Aralık 2022

Güncelleme: 29 Aralık 2022

A
A

Maliye Bakanlığı tarafından, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin kısa vadeli finansman ihtiyacının karşılanması için hazine bonosu ihracı gerçekleştirildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Sosyal Sigortalar Dairesi, "İkrazen Özel Tertip Hazine Bonosu" yoluyla Maliye Bakanlığı üzerinden borçlanma yoluna gitti.

KKTC Merkez Bankası aracılığıyla bugün gerçekleştirilen iki ayrı hazine bonosu ihracı 2 milyon 19 bin 945,21 ABD Doları (37 milyon 708 bin 943 TL) ve 6 milyon 84 bin 328,76 ABD Doları (113 milyon 584 bin 74 TL) olarak gerçekleşti.

91 ve 114 gün vadeli ve yüzde 4 ile yüzde 4.5 faizli borçlar, aynı şartlarda Maliye'ye geri ödenecek.

Kurumun söz konusu tutarları kur riski üstlenmemek amacıyla, SWAP işlemi ile Türk Lirası’na dönüştürerek kullanacağı belirtildi.

Borçlanmalarla, Sosyal Sigortalar Dairesi'nin kısa vadeli finansman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

“İkrazen” borçlanma “Maliye tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına, söz konusu kurumların borçlandırılması suretiyle çıkarılan Özel Tertip Devlet İç Borçlanma Senetleri” olarak tanımlanıyor. "Hatır senedi" olarak da adlandırılıyor.

SOSYAL SİGORTALAR DAİRESİ MÜDÜRÜ SERHAT'TAN BORÇLANMA AÇIKLAMASI

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, Daire'nin Aralık ayına yönelik yükümlülüklerini yerine getirebilmek için 243 milyon TL tutarında borçlanma ihalesine çıkıldığını açıkladı.

Serhat açıklamasında, Sosyal Sigortalar Dairesi'nin bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda kendi kendisine yetebilen bir yapıya ulaştığını ancak bu ay verilen 13’üncü maaş ödemelerinin geçici de olsa bir sıkıntıya yol açtığını, söz konusu borcun tamamının Sosyal Sigortalar Dairesi kaynaklarından geri ödeneceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar