Gözler TCMB'de: Faizin tek haneye düşürülmesi bekleniyor

24 Kasım 2022

Güncelleme: 24 Kasım 2022

A
A

Piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor. Beklenti 150 baz puan indirim yapılacağı yönünde...

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını bugün açıklayacak.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz oranını bu ay yüzde 10,5'ten yüzde 9 oranına indirmesi bekleniyor.

AA Finans'ın beklenti anketi ile Reuters’ın anketinde TCMB’nin faizleri kasım ayında da 150 baz puan indirim beklentisi sonucu çıktı.

TCMB, ocak itibarıyla üst üste 7 ay faizi yüzde 14'te sabit tuttuktan sonra, ağustos ve eylülde art arda iki kez 100 baz puan indirime gitmişti.

Banka bir önceki (ekim) toplantıda ise politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti. Karara ilişkin açıklamada, "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır." denilerek, bu ay da indirim yapılacağı sinyali verilmişti.

Türkiye'de yıllık enflasyon ekim ayında yüzde 85,51 ile 24 yılın zirvesini yeniledi. Beklentiler doğrultusunda çıkacak kararın ardından reel faiz yüzde -76 olarak rekor kıracak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar