Asgari ücrette kader günü

22 Temmuz 2022

Güncelleme: 22 Temmuz 2022

A
A

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, bugün yılın ikinci asgari ücretine yönelik itirazları değerlendirecek.

ZgotmplZ

 Asgari Ücret Saptama Komisyonu, asgari ücrete yapılan itirazları değerlendirmek üzere bugün toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda saat 11.00’de başlayacak.

Hür-İş’e bağlı sendika temsilcileri ise, toplantısı öncesinde bakanlık önünde eylem yapacak. Hür-İş dışında aynı saatlerde bakanlık önüne toplanacak 6 sendika da basın açıklaması yapacak. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 7 Temmuz’daki toplantısında, oy çokluğu ile 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yılın ikinci asgari ücretini yüzde 41.21 oranında artışla, brüt 9 bin 885 TL, net 8 bin 600 TL olmasına karar vermiş; rakama Kıbrıs Türk işçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Hür-işçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) itiraz etmişti.

Bakanlar Kurulu, itirazların değerlendirilmesi için, komisyonun tavsiye kararını komisyona iade etme kararı almıştı. Karar 19 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun itirazları değerlendirmek ve asgari ücreti yeniden belirlemek için 7 günlük süresi bulunuyor. Komisyon, belirlenen mevcut ücreti aynen kabul edebileceği gibi, taraflar yeni ücret üzerinde de uzlaşma sağlayabilir. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 5'i devlet, 5'i işçi, 5'i de işveren temsilcilerinden oluşan 15 üyesi bulunuyor.

İstatistik Kurumu, haziran ayında 6 aylık enflasyonu (hayat pahalılığı) yüzde 56.76 olarak açıklamıştı. Bu oran kamu çalışanlarına artış olarak doğrudan yansıtılmıştı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 46 TL'ye yükseldiğini duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar