Milli Eğitim topu MİK'e attı: Taşeron hademe ihalesini Rekabet Kurulu iptal etti, MİK uygulamadı

29 Eylül 2022

Güncelleme: 30 Eylül 2022

A
A

Milli Eğitim Bakanlığı, 280 hademe alımı ihalesine yapılan itirazın kabulüne rağmen Merkezi İhale Komisyonu'nun yeni bir karar veya ihale iptal kararı almadığı için, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme gereği çalışılmaya devam edileceğini bildirdi.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanlığı, bakanlığa bağlı okullara temizlik hizmeti sağlanmasına yönelik çıkılan ihale ile ilgili açıklama yaptı.

5 Eylül-31 Aralık tarihlerini kapsayan dönemde hademe hizmeti verecek 280 personel için 22 Ağustos'ta Merkezi İhale Komisyonu (MİK) tarafından gerçekleştirilen pazarlık usulü ihaleyi Cumero İnşaat Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri Limited kazanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Ağustos'ta işletme ile sözleşme imzalamıştı.

29 Ağustos'ta ihale ile ilgili üç firma Rekabet Kurulu’na itirazda bulunmuş, 21 Eylül'de karar alan Rekabet Kurulu, ihaleyi kazanan işletmenin teklifini sözleşmeye aykırı bularak, ihaleyi iptal kararı vermişti.

Rekabet Kurulu, ihaleyi kazandığı duyurulan işletmenin teklifi hariç, geriye kalan teklifler ile ilgili yeni bir karar üretilmesi için kararını Merkezi İhale Komisyonu’na göndermişti. MİK'e karar doğrultusunda yapılan uygulamalar ile ilgili rapor hazırlayarak, Kurul’a sunması için 31 Ekim'e kadar süre tanınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında Merkezi İhale Komisyonu'nun yeni bir karar veya ihale iptal kararı almayacağını aynı gün kendilerine ve Rekabet Kurulu’na bildirdiğine yer verdi.

Bakanlık, bu nedenle Cumero İnşaat Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri Limited’in hizmetlerini ihale sözleşmesi ve şartnamesine göre sürdürdüğünü kaydetti.

Açıklamada, “Söz konusu ihale, Merkezi İhale Komisyonu tarafından iptal edilmediği veya yeni bir karar üretilmediği sürece, ilgili işletme ile imzalan sözleşme geçerliliğini korumakta ve işletme, sözleşme içerisinde yer alan tüm yükümlülüklerini yerine getirmek durumundadır.” denildi.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar