Brezilya'yı penaltılarla eleyen Hırvatistan yarı finalde

9 Aralık 2022

Güncelleme: 10 Aralık 2022

A
A

Dünya Kupası çeyrek final maçında normal süresi 0-0, uzatma devreleri ise 1-1 sona eren maçta Hırvatistan, penaltılar sonucu Brezilya'yı toplam skorda 5-3 yenerek yarı finale yükseldi.

ZgotmplZ
Brezilyayı penaltı atışları sonrası eleyerek yarı finale çıkan Hırvatistan takımı oyuncuları, sevinç yaşadı.
AA

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Hırvatistan ile Brezilya, Eğitim Şehri Stadyumu'nda karşılaştı.

Normal süresi golsüz sona eren maç uzatmalara taşındı. 

105'inci dakikada Neymar'la öne geçen Brezilya, üstünlüğünü koruyamadı. 

Hırvatistan, 117'de Petkovic'in golüyle eşitliği yakaladı ve maç penaltılara gitti.

Penaltılarda Brezilya'ya 4-2 üstünlük sağlayan Hırvatistan, yarı finale yükseldi.

Hırvatistan adına penaltı atışlarını Nikola Vlasic, Lovro Majer, Luka Modric, Mislav Orsic gole çevirirken, Brezilya'da ise Carlos Casemiro ve Pedro gol atan isimler oldu.

Sambacılar'da ilk penaltıyı kullanan Rodrygo, Hırvat kaleci Dominik Livakovic'e takılırken, Marquinhos ise topu direğe nişanladı.

Hırvatistan, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinden galip çıkacak takımla karşılaşacak. 

JAPONYA'YI DA PENALTILARLA ELEMİŞTİ

F Grubu'nda Fas, Belçika ve Kanada ile mücadele eden Hırvatistan, Fas ve Belçika ile berabere kalıp, Kanada'yı mağlup ederek 5 puan toplamıştı. Hırvatistan, 7 puanlı Fas'ın ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Avrupa temsilcisi, son 16 turunda Japonya'yı, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucunda geçerek son 8 takım arasında kalmıştı.

NEYMAR PELE'Yİ YAKALADI

Hırvatistan maçında takımının tok golüne imza atan Neymar, milli forma altında gol sayısını 77'ye çıkartarak, futbol efsanesi Pele'yi yakaladı. Neymar, 1 gol daha atması halinde Pele'yi geride bırakarak 78 golle milli takımın en golcü ismi olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar